Jacheta arctica ce stocheaza lumina si straluceste in intuneric

Credit: Vollebak

Brandul britanic de imbracaminte experimentala Vollebak, infiintat de fratii gemeni Nick si Steve Tidball, sparge intotdeauna tiparele pe zona de stiinta materialelor, textile, imbracaminte sport si moda. De la jachete care isi schimba culoarea imitand cumva calitatile de camuflaj ale sepiei, pana la tricouri din alge si lemn, care devin hrana pentru viermi in 12 saptamani, acest duo ingenios nu duce lipsa de solutii inventive pentru imbracamintea destinata mediilor extreme.

Gemenii Tidball au dezvoltat de curand o jacheta cu incarcare solara, durabila, rezistenta la apa, care straluceste in intuneric si mentine o temperatura ridicata a corpului la temperaturi de pana la -40 de grade Celsius. Jacheta este conceputa pentru a fi purtata in cele mai intunecate si reci locuri de pe Pamant.

Articolul vestimentar este fabricat dintr-un material fosforescent ultra-receptiv, ce poate fi activat instantaneu pentru a straluci in intuneric. Cand jacheta absoarbe soare in timpul zilei, ea poate straluci o perioada de pana la 12 ore.

In afara de lumina soarelui, materialul poate raspunde la lumina becului, lanternei sau la lanterna unui iPhone. Cand este expusa la lumina, jacheta emite instantaneu o stralucire verde neon, ceea ce o face extrem de utila in situatii cu vizibilitate redusa. Cei care poarta jacheta se pot distra cu materialul receptiv si pot scrie mesaje sau pot juca X si 0.

Jacheta cu incarcare solara dispune de mai multe buzunare la interior si la exterior, iar o gluga detasabila pastreaza acoperita toata jumatatea superioara a corpului, de la talie pana la cap. Un strat izolator interior, realizat din plastic reciclat, functioneaza mai bine decat puful, mentinand o temperatura mai ridicata si oferind un nivel mai ridicat de respirabilitate.

Sursa imagine: Vollebak

Iti recomandam

Despre autor: daniel

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *