Să călărești un cal pentru prima dată poate fi intimidant. Dacă ai crescut într-un oraș fără acces regulat la animale mari, caii pot fi înfricoșători! Iată câteva sfaturi pentru a ajuta începătorii în ale călăriei și pentru a le creşte încrederea când urcă în șa.
1. Cercetați împrejurimile şi identificați oportunități de călărie
Dacă nu ați mai călărit niciodată un cal, atunci veți dori cu siguranță să căutați „centru de călărie” sau „centru de echitaţie”. Ce vă trebuie este un cal care obișnuiește să meargă într-o singură linie și să „urmeze liderul”, ceea ce este perfect pentru o plimbare cu ghid în care nu trebuie să ai abilități de călărie. Acesta este un exercițiu ușor, potrivit pentru începătorii care nu știu exact ce fac, dar totuși doresc să se bucure de activitate. Desigur, dacă ați călărit de câteva ori sau dacă sunteți mai serios în arta și sportul călăriei, atunci poate alegeţi un centru destinat în mod special persoanelor care doresc să-și dezvolte rapid abilităţile și care are instructori care vă pot introduce în tot felul de activități legate de cai, precum cursele de butoaie și dresajul.
2. Îmbrăcați-vă în ținute adecvate și confortabile
În general, pentru călăria de bază, trebuie doar să aveţi pantaloni, pantofi siguri, care să acopere degetele de la picioare (fără șlapi, fără sandale, chiar dacă ausunt închise la spate, și cu siguranță fără tocuri), și o cămașă confortabilă, dar nu prea largă (nu vreţi să se agaţe de nimic).
Alte obiecte vestimentare şi accesorii care depind de vreme: ochelari de soare, pălărie, spray pentru insecte, o pelerină de ploaie (dar fără poncho, pentru că sperie caii!), și bineînțeles în timpul iernii mănuși, jachetă, fular.
Un alt element foarte important este casca. Majoritatea centrelor vă vor oferi cască, dar cel mai bine este să vă asiguraţi de acest lucru, pentru ca o cască este un lucru foarte recomandat pentru călăreții începători.
3. Fiţi încrezători și asiguraţi-vă că aveţi o postură corectă!
Când călăriți, vă angajați spatele, abdomenul și picioarele, pentru a vă menține echilibrul deasupra calului. Șaua vă va oferi o zonă mai largă pentru a vă așeza. Dar menţineţi-vă cât mai stabili în şa, strângând calul cu picioarele şi îndreaptând spatele! Şi unul dintre cele mai importante sfaturi pentru călăreții începători: rămâneţi încrezători și calmi.
4. Hidrataţi-vă și mâncați corespunzător
Călăria este o activitate fizică, nu uitați că antrenați mușchii pentru a vă menține echilibrul în șa. Ca în orice activitate fizică, este foarte important să vă hidrataţi. Veți face mişcări cu care nu sunteți obișnuiți și veți fi în natură, așa că mai ales dacă este cald, asigurați-vă că beți apă destulă.
Călăria vă va menține în formă, dacă este făcută suficient de des. Dar, ca orice alt plan de antrenament, este important să vă tratați corect corpul, mâncând bine și menținându-vă hidrataţi!
Dacă vreţi să începeţi să experimentaţi acest minunat sport, intraţi pe Activitati Brasov, de unde puteţi să achiziţionaţi un voucher pentru o plimbare cu calul, pe care îl puteţi folosi când sunteţi pregătit. Alături de un instructor priceput, veţi trăi momente de neuitat într-un exerciţiu de echilibru fizic si mental.
Comentarii recente