Ghimbirul a fost folosit de milenii pentru condimentarea alimentelor și tratarea afecțiunilor.
Ghimbirul este originar din Asia și este planta cu flori din familia Zingiberaceae. Rădăcina sa, sau tulpina, adaugă aromă multor tipuri de bucătării și este și un remediu natural pentru o mulțime de afecțiuni. Consumul de ceai de ghimbir poate ajuta la orice, de la boli de mișcare la prevenirea cancerului.
Este foarte important să integrăm cât mai multe alimente și produse naturale în dieta și stilul de viață propriu, mai ales din cauza faptului că mediul în care trăim este din ce în ce mai poluat și toxic. Pe wellnessist.ro găsești o mulțime de moduri prin care poți să îți crești calitatea vieții consumând produse benefice, chiar și în perioada actuală.
În continuare îți voi prezenta câteva dintre beneficiile cunoscute sau presupuse ale ceaiului de ghimbir.
1.Calmează senzațiile răului de mișcare
Medicina populară sugerează că ceaiul de ghimbir poate ajuta la calmarea simptomelor răului de mișcare, printre care amețeala, vărsăturile și transpirațiile reci. Deși majoritatea cercetărilor nu au reușit să demonstreze nicio eficacitate știm cu toții că medicamentele au și o parte bună și o parte rea, pe când cele naturale cel mult pot să nu își facă efectul dorit.
Așa că dacă suferi de rău de mișcare, indiferent că vorbim de un zbor cu avionul, o croazieră pe mare, sau o excursie cu autocarul, poți testa ceaiul de ghimbir ca o soluție alternativă medicamentelor.
2.Alungă greața din timpul sarcinii sau post chimioterapie
Unii experți consideră despre componentele active din ghimbir – uleiurile volatile și compușii fenolici numiți gingeroli – că pot ajuta la ameliorarea senzației de greață cauzate de sarcină, chimioterapie sau intervenții chirurgicale. Totuși, când vine vorba de operații, consultați un medic înainte de a utiliza ghimbirul, deoarece poate interfera cu coagularea.
Cercetătorii sugerează că ghimbirul ar putea fi o alternativă utilă la medicamentele tradiționale anti-greață la femeile însărcinate sau persoane care urmează chimioterapie și nu pot tolera medicamentele standard.
3.Ține la distanță hipertensiunea și protejează inima
Cercetările au sugerat că ghimbirul poate fi protector împotriva bolilor de inimă. Astfel ceaiul de ghimbir contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale optime, previne atacurile de cord, previne formarea cheagurilor de sânge, ameliorează arsurile la stomac, scade colesterolul și îmbunătățește circulația sângelui.
4.Menține o greutate optimă și reglează nivelul de zahăr din sânge
Un studiu din 2012 realizat de Universitatea Columbia, care a implicat 10 bărbați supraponderali, a constatat despre consumul de ceai fierbinte de ghimbir (în acest caz, pudră de ghimbir dizolvată în apă fierbinte) că le-a sporit sentimentul de plenitudine și a redus foamea.
O revizuire a cercetării sugerează că ghimbirul poate fi eficient în gestionarea obezității.
Ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea controlului glicemiei, reduce hemoglobina glicozilată, și trigliceridele la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, sugerează unele cercetări.
5.Analgezic
Ghimbirul a fost folosit pentru tratarea inflamației de secole și această practică este acum documentată științific. A fost demonstrat în mai multe studii că poate a ajuta la ameliorarea durerii cauzate în special de osteoartrita genunchiului, precum și la ameliorarea durerilor de cap, a crampelor menstruale și musculare și a altor tipuri de durere.
Mesaj de luat acasă
Ceaiul de ghimbir este o modalitate ușoară, delicioasă și naturală de a promova o stare de sănătate bună. În plus față de numeroasele beneficii pentru sănătate, cu o cană de ceai fierbinte în mână te poți așeza într-un loc liniștit să îi inspiri aroma și să te bucuri de câteva clipe de relaxare.
Comentarii recente