Prezente pe tarabele pietelor de vara, fructele uscate sunt pline de beneficii pentru sanatate! Banane, mango, kiwi, capsuni etc. Descoperiti rapid toate virtutile lor.
Sunt bogate in vitamine
Daca fructele uscate sunt mai mici in vitamina C decat fructele proaspete, deoarece nu sunt foarte rezistente la caldura si lumina, ele contin totusi o cantitate semnificativa (56mg / 100g). Vitamina C este esentiala pentru organism si joaca un rol cheie in sistemul imunitar.
- Ele sunt, de asemenea, bogate in vitamina A si B.
- Acestea contin potasiu
- La o rata de 164 mg pe 100 g, fructele uscate sunt o sursa buna de potasiu.
Potasiul scade tensiunea arteriala, reduce riscul de pietre la rinichi si asigura osificarea corecta a scheletului. De asemenea, este esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase si garanteaza o buna contractie musculara.
Acestea contin calciu
Fructele uscate sunt bogate in calciu: aproximativ 18 mg la 100g. Ele sunt, prin urmare, o alternativa interesanta pentru persoanele cu intoleranta la lactoza care au nevoie sa gaseasca calciu in alte alimente decat produsele lactate.
Rolul calciului este mineralizarea osoasa. De asemenea, joaca un rol important in sistemul nervos si coagularea sangelui.
Acestea protejeaza impotriva bolilor de inima
Fructele uscate, in special cele cu cochilii, cum ar fi nucile si alunele, ar reduce riscul de probleme cardiace, colesterol si fibrilatie atriala datorita continutului lor de Omega-3.
Prin urmare, acestea trebuie puse in meniu pentru a-i proteja inima
Sunt bogate in vitamina B
Nucile uscate sunt bogate in acid folic, o vitamina B esentiala pentru dezvoltarea corecta a fetusilor.
In plus, folatul este necesar pentru cresterea si dezvoltarea corecta a celulelor copilului.
Corpul uman le poate produce, dar nu le poate depozita in cantitati mari. Prin urmare, este necesar sa se gaseasca surse importante de acid folic in dieta.
Acestea contribuie la echilibrul glicemiei
Toate fructele pot fi consumate de o persoana diabetica, dar unele fructe au un continut mai mare de carbohidrati decat altele, acesta este cazul fructelor uscate. Prin urmare, este important sa se acorde o atentie deosebita cantitatii de fructe consumate si sa se distribuie bine portiile pe tot parcursul zilei.
De exemplu: Mango fruct desidratat Bio – 250G, pe parcursul a doua zile se poate consuma doar acest fruct deshidratat si va fi suficient pentru un aport sanatos de carbohidrati.
Sunt bogate in antioxidanti
Fructele uscate sunt bogate in antioxidanti. Antioxidantii ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru imbatranirea celulara.
- Acestea contin fibre
- Fructele uscate contin o cantitate mare de fibre.
- Fibrele ajuta la reglarea tranzitului intestinal si promoveaza o digestie buna.
- In plus, ele aduc un sentiment de satietate pentru un aport caloric mai mic.
- Ele sunt alcalinizante
Majoritatea fructelor uscate se alcalinizeaza daca sunt rehidratate timp de cel putin 4 ore, ideal fiind sa le inmuiati, cu o zi inainte, intr-un pahar cu apa.
Alimentele alcalinizante sunt esentiale pentru organism pentru a restabili echilibrul acido-bazic si, astfel, pentru a evita bolile. Fara acest aport, corpul nostru atinge rezervele minerale ale oaselor noastre, ceea ce duce la osteoporoza.
Comentarii recente