Construirea unei piscine din beton este un proiect serios și costisitor, motiv pentru care este vital să înțelegeți în prealabil toate avantajele și dezavantajele acestei opţiuni. Piscinele subterane din beton pot fi de cea mai bună calitate și de lungă durată, dar au şi anumite dezavantaje de care trebuie să ţineţi cont
Avantajele piscinelor din beton
Avantajul cel mai des menţionat al piscinelor din beton este personalizarea. Nu există aproape nicio limită pentru forma și dimensiunea lor, în limite rezonabile. Diferite forme, dimensiuni și adâncimi pot fi combinate în funcție de dorințele proprietarului.
Oamenii ar putea avea diferite preferințe în ceea ce privește dimensiunile, deoarece pasionații de înot nu vor fi mulțumiți de aceeași dimensiune și adâncime a piscinei ca și familiile cu copii. Alegerile de design sunt importante din punct de vedere estetic, deoarece piscina va ocupa un spațiu considerabil.
Piscinele din beton au o durabilitate comparabilă cu cele din fibră de sticlă. Aceste piscine sunt foarte greu de deteriorat, chiar și cu obiecte ascuțite. Datorită solidității betonului, acestea sunt, de asemenea, cel mai durabil tip de piscină. Durabilitatea ridicată înseamnă că va dura mult timp până când piscina va necesita reparații și chiar mai mult până când este nevoie de o înlocuire.
Când vine vorba de expunerea la elemente naturale, betonul se comportă bine. Poate suporta atât frigul, cât și căldura soarelui, astfel încât piscina va rezista în fiecare anotimp fără probleme.
Dezavantajele piscinelor din beton
Spre deosebire de piscinele din fibră de sticlă sau din vinil, în cazul piscinelor din beton, instalarea durează mai mult timp. O piscină din fibră de sticlă poate fi instalată în câteva săptămâni, dar finalizarea unei piscine din beton poate dura până la șase luni, în funcție de circumstanțe și de complexitatea designului.
Un alt aspect de menționat sunt costurile inițiale ale instalării unei piscine din beton, care sunt mai mari decât la alte tipuri de piscine, iar cheltuielile vor crește odată cu personalizarea suplimentară.
Deși reparațiile vor fi rare, o piscină din beton va necesita întreținere regulată și frecventă. La fel ca și construcția, întreținerea este costisitoare atât în timp, cât și în bani, mai ales în comparație cu alte tipuri de piscine.
Piscina trebuie curățată și măturată săptămânal pentru a îndepărta algele care se acumulează rapid pe suprafața poroasă. Omiterea întreținerii regulate poate permite acumularea de alge, prezentând o provocare mai serioasă dacă nu este rezolvată la timp.
Pereții interiori au o textură aspră care îi poate zgâria pe înotători dacă ating suprafața. Din păcate, nu există nicio modalitate de a rezolva această problemă definitiv. Textura va deveni din nou aspră, chiar dacă tencuiala este refinisată în mod regulat.
Faceţi o alegere informată
Toate avantajele și dezavantajele trebuie luate în considerare cu atenție înainte de a decide asupra tipului de piscină. Beton sau alt material, trebuie remarcat faptul că toate piscinele necesită instalare și întreținere profesională.
Dacă aţi decis că piscina din beton este opţiunea pe care doriţi să o alegeţi, este bine ca, înainte de a contracta un constructor, să înţelegeţi exact ce înseamna un astfel de proiect, din punct de vedere al spaţiului, timpului şi bugetului. Din fericire, puteţi găsi pe internet ghiduri complete pentru constructie piscina beton, pentru a vă face o idee despre proiectul pe care urmează să îl începeţi.
Comentarii recente