Deoarece cumpararea unui apartament cu 2 camere Aurel Vlaicu poate parea uneori o cursa cu obstacole, este esential sa o abordati metodic si sa fiti bine pregatiti. Pentru a va asigura ca nu ratati niciunul dintre pasii implicati in proiectul imobiliar, cititi mai departe!
Fac o oferta de cumparare
Cumpararea unei proprietati nu este deloc o simpla formalitate. De foarte multe ori, este chiar proiectul unei vieti! Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca trebuie sa acordati o atentie deosebita ofertei de cumparare pe care o trimiteti vanzatorului. Nu va faceti griji, va vom explica totul.
Semnez un contract preliminar de vanzare
Felicitari! Proprietarul proprietatii de care sunteti interesat a acceptat oferta de cumparare. Acesta este un pas important, dar nu va opriti aici. Trebuie totusi sa semnati un contract preliminar de vanzare.
Ma duc la notar pentru a semna actul de vanzare
Gata, ati semnat compromisul si sunteti mai aproape ca niciodata de a va putea muta in noua casa. Acum este randul notarului. Dupa efectuarea verificarilor obisnuite, va veti prezenta la notariat pentru a semna actul de vanzare, finalizand astfel proiectul imobiliar.
Verificati daca coproprietatea este in stare buna
Luati-va timp pentru a examina zonele comune (cutiile postale, holul de intrare, curtea interioara, scarile, camera pentru biciclete/ pivnitele etc.). Sunt ele bine intretinute? Aflati ce servicii are cladirea: exista un portar sau un ingrijitor? Cladirea are un interfon? Exista un lift? Daca nu, exista planuri de a instala unul? Inspectati pivnita si locul de parcare. Exista semne de umezeala si/sau deteriorari?
Uitati-va la fiecare detaliu din interiorul apartamentului
Verificati starea instalatiei electrice: este conforma cu standardele actuale? Cati ani are? Daca are mai mult de 15 ani, trebuie sa vi se prezinte un diagnostic. In ce stare este panoul electric? Priviti bucataria si baile: sunt in stare buna? Echipamentul functioneaza corect? Care este starea peretilor, tavanelor si podelelor? Sunt camerele ventilate corespunzator? Exista semne vizibile de umezeala si/sau scurgeri? Intrebati despre izolarea (nu numai termica, ci si acustica) a apartamentului: ce rating are? Sunt ferestrele cu geamuri duble? Exista obloane? Exista punti termice? Uitati-va la modul in care este incalzit apartamentul: este incalzit individual sau colectiv? In cazul in care apartamentul are calorifere, cate sunt? Si care a fost factura de energie a fostului proprietar?
Puncte care trebuie verificate inainte de a vizita apartamentul
Faceti o estimare a costurilor legate de achizitie (taxe notariale, taxe de agentie, costuri de mutare, lucrari de renovare, impozit pe proprietate etc.).
Cereti valoarea taxelor de coproprietate
Verificati imprejurimile imediate ale apartamentului: cartier, mijloace de transport, locuri de parcare, crese, scoli, magazine, spatii verzi, apropierea unui bulevard, bar sau restaurant (in acest caz, atentie la riscul de deranj!). Interesati-va de proiectele de dezvoltare din cartier.
Zona in care este situat apartamentul are o reputatie buna?
Asigurati-va ca vizitati si alte proprietati. Faptul de a avea ceva de comparat inainte de a cumpara un apartament va va ajuta in alegere. Faceti o estimare a apartamentului pentru a va face o idee despre pretul pietei.
Comentarii recente