NEW

Sfaturi practice pentru economisirea de combustibil cu Shell Helix Ultra 0W

Fie din motive de mediu, fie pentru a economisi bani, exista sfaturi pentru a reduce consumul de combustibil. Prin adoptarea acestor reguli, prelungesti durata de viata a motorului, dar vei reusi sa faci si o economie de combustibil cu Shell Helix Ultra 0W. Nu este...

Cosulbio.ro – magazinul familiei tale

Deși dieta fără gluten nu include marea majoritate a prăjiturilor tradiționale, dulciurilor și altor tentații similare (deoarece conțin făină de grâu din abundență), există încă un număr mare de produse bio fără gluten, care satisfac dorința de dulciuri și pe care le...

Ce stil de viata iti doresti sa ai la pensie?

Daca ai sub 40 de ani, sansele sa te gandesti serios la pensionare probabil ca sunt foarte mici. Desigur, pensionarea nu se afla in topul subiectelor celor tineri, iar pe fondul pandemiei COVID-19, mersul copiilor la scoala, vacantele puse pe stop, si sanatatea sunt...

10 moduri de a calatori prin lume (aproape) gratuit in 2021

Resorturile de 5 stele, transferurile private si clasa business ne-au facut sa credem ca pentru a calatori trebuie sa spargem vreo banca! Exista loc si pentru turistii cu buget redus, insa te-ai gandit vreodata sa faci un pas mai departe si sa calatoresti fara sa...

Top 10 sfaturi pentru gestionarea timpului

Am auzit cu totii de zicala „time is money”, insa ceea ce nu stiai este ca timpul tau poate fi mult mai valoros decat banii! Timpul iti poate restabili echilibrul in viata si iti poate deschide oportunitati catre ceea ce te implineste cu adevarat. In plus, gestionarea...

Ce este colesterolul „rău” LDL și cât de jos este cu adevărat „mai bine”?

Îmi place să cred că fiecare dintre noi are un moment în care își privește analizele de sânge ca pe o scrisoare din viitor. Uneori, cifrele sunt liniștitoare. Alteori, un număr mai îndrăzneț ne dă peste cap rutina. Așa se întâmplă cu LDL, acel colesterol „rău” despre...

Cum se menține curată tapițeria în Oradea

 De ce curățarea tapițeriei a devenit o nevoie reală în Oradea În ultimii ani, calitatea aerului din interior și sănătatea locuinței au devenit teme centrale în discuțiile publice. Dacă înainte lucrurile erau privite mai superficial, astăzi tot mai mulți orădeni își...

Care sunt opțiunile de parcare disponibile la Aeroportul Otopeni?

Când te pregătești de un zbor de dimineață, parcarea nu e doar un detaliu. Devine acel mic test de organizare care îți poate da tonul zilei. La Aeroportul Otopeni, opțiunile sunt mai multe decât par la prima vedere, de la parcările oficiale ale aeroportului, aflate...

Cum redai igiena tapițeriei acasă și în auto

  Igiena tapițeriei: un subiect ignorat, dar esențial pentru sănătate în Oradea În locuințele moderne, cele mai multe suprafețe textile — canapele, fotolii, saltele sau tapițerii auto — sunt folosite zilnic, dar rareori igienizate în profunzime. În Oradea, unde...

Pregătiri pentru Botez – Ghidul Complet 2026

Botezul este una dintre cele mai importante Taine ale Bisericii Ortodoxe și un moment de referință în viața spirituală a copilului tău. Pregătirile pentru acest eveniment sacru îmbină aspectele religioase cu cele organizatorice, creând o experiență memorabilă care...

Beneficiile tratamentelor balneare pentru sănătate și relaxare

Tratamentele balneare, cunoscute și sub numele de balneoterapie, reprezintă o practică medicală milenară care utilizează resursele naturale – ape minerale, nămoluri terapeutice, gaze naturale (mofete) și climatul specific – în scopuri curative și profilactice....

Alegeri inteligente pentru o corecție optimă în plin sezon al reducerilor de Black Week

Astigmatismul este o problemă vizuală frecventă, dar de multe ori insuficient înțeleasă, în ciuda impactului direct pe care îl are asupra clarității imaginii. Persoanele care se confruntă cu această eroare de refracție descriu adesea senzația de imagine distorsionată,...

Tururi culinare în Malaga – tapas, vinuri locale și delicii spaniole

Malaga nu înseamnă doar plaje și soare. Nici doar artă, istorie sau arhitectură. Pentru mulți vizitatori, orașul este o destinație gastronomică în toată regula. Poți să descoperi Andaluzia nu doar cu ochii, ci și prin gusturi, mirosuri, texturi. Dacă te tentează ideea...

Tricourile personalizate pot fi realizate cu broderii complexe?

Întrebarea apare des când te plimbi printr-un târg de design sau răsfoiești fotografii cu uniformele impecabile ale unei echipe: se poate face o broderie cu adevărat complexă pe un tricou obișnuit? Răspunsul scurt este da, iar răspunsul care contează vine cu detalii,...

Ai nevoie de permis internațional pentru rent a car în Cluj?

Știu senzația aceea când încă mai ții boarding pass-ul în buzunar, iar valiza tropăie după tine pe holul lung al aeroportului. Vezi dintr-o privire birourile de închirieri, lumini curate, zâmbete politicoase, iar în cap îți sare aceeași întrebare simplă: ai nevoie de...

In bucatarie, prospetimea produselor este esentiala pentru a pregati feluri de mancare delicioase si autentice si, atunci cand vorbim despre peste, poate ca este cu atat mai mult. Stii cum sa recunosti un produs proaspat si proaspat capturat? Daca nu sunteti un pescar cu experienta, nu va faceti griji, urmati sfaturile noastre.

Cum iti poati da seama daca pestele este proaspat

Pentru a intelege daca pestele este proaspat, nu este necesar sa fiti un pescar expert sau sa fiti proprietarul unui magazin de peste, tot ce trebuie sa faceti este sa va uitati cu atentie la 5 factori: culoare, ochi, miros, branhii si rigiditate a carnii . Sa le vedem in detaliu.

Culoare

Primul si cel mai simplu factor pe care sa te bazezi este culoarea: daca pestele este proaspat, culoarea va fi irizata si stralucitoare. Acordati atentie cuticulei, un fel de membrana care acopera pestele si care, daca tocmai a fost prins, ii ofera reflexe care amintesc culorile curcubeului: in acest caz nu veti avea nicio indoiala cu privire la prospetimea produsului pe care il cumpara. De fapt, daca pestele nu este proaspat, acesta pierde cuticula si, odata cu acesta, culoarea sa stralucitoare si stralucitoare, devenind opaca.

Ochii

Probabil cel mai important indicator si care nu minte in ceea ce priveste prospetimea pestelui este ochiul: de indata ce este prins, pestele are ochi convex si proeminenti, de o culoare neagra intensa si foarte stralucitori. Odata cu trecerea timpului si, prin urmare, cu procesul treptat de deshidratare, ochiul tinde sa se deterioreze, devenind opac, usor scufundat si apoi treptat din ce in ce mai concav.

Pentru adevaratii cunoscatori, trucul este in obiectivul elevului, pe care cel mai indraznet ii poate cere vanzatorului de peste: daca lentila este transparenta, pestele este foarte proaspat, de fapt devine mai intunecat si opac de-a lungul zilelor, o regula de asemenea valabil pentru pestele congelat.

Mirosul

Proverbul spune: „Oaspetele este ca pestele, dupa trei zile miroase” si, dupa cum stim, exista intotdeauna un adevar subiacent in proverbe. Pestele proaspat are un miros delicat care aminteste in mod natural marea si mirosul de sare: daca la intrarea in pescarie simti un miros urat sau, mai rau, un miros stricat.

Branhiile

Prospetimea codului, morunului, pestelui scorpion si a pestilor cu branhii poate fi recunoscuta si prin starea acestuia din urma: de fapt, daca pestele este proaspat, branhiile vor fi roz aprins; nu vor fi sangerosi si nu vor avea mucus sau alte secretii. Mirosul branhialelor este, de asemenea, un factor care nu trebuie subestimat: daca este pescuit doar sau recent, mirosul branhialelor il va aminti pe cel al algelor marine.

Rigiditatea carnii

Nu in ultimul rand, pentru a recunoaste prospetimea pestelui ne putem baza pe consistenta si elasticitatea carnii sale: corpul trebuie sa fie rigid, arcuit si ferm la atingere, in timp ce pielea trebuie sa fie bine intinsa si stralucitoare.

Daca este luat de cap si tinut orizontal, un peste proaspat prins nu va tinde sa se indoaie, ci mai degraba va ramane tensionat, tocmai pentru ca si carnea va fi ferma si nu va fi deshidratata. Daca ati achizitionat un peste care a fost deja deschis si eviscerat, acordati atentie solzilor, daca adera perfect la carne, produsul este proaspat.

De ce sa mananci peste?

Sunt mai multe motive pentru a manca peste proaspat iar noi iti recomandam sa il alegi de fiecare data asa si sa eviti pestele congelat pe cat de mult posibil. Iata care sunt cele mai importante avantaje pe care pestele ti le ofera:

In primul rand, pestele este un aliment usor si cu putine calorii. Prin urmare, atunci cand esti la dieta, includerea pestelui pe lista de alimente utilizate este cea mai buna solutie pentru a obtine rezultatele dorite. Un alt aspect foarte important este faptul ca pestele proaspat, chiar si cel cu grasime multa, este un peste pe care vei putea sa il folosesti in diete, pentru ca grasimea lui este bogata in acizi grasi nesaturati care iti ajuta organismul.

Pestele este bogat in fier, motiv pentru care vine cu o serie de beneficii importante pentru intregul organism. De aceea sunt multi nutritionisti care recomanda consumul constant de peste, cel putin o data pe saptamana.

In cultura noastra pestele este lasat undeva in plan secund si nu este folosit la adevaratul sau potential. Iti amintim ca nu trebuie sa stai langa Dunare sau langa mare pentru a manca peste si poti oricand sa faci propriile retete acasa utilizand pestele proaspat pe care il gasesti in magazine astfel incat obtii retete savuroase pentru intreaga familie.

Pestele se gateste usor si tot ce trebuie sa faci este sa respecti instructiunile existente pe ambalajul produsului astfel incat in final, sa obtii cele mai bune rezultate posibile. Cumpara peste variat pentru a incerca retete cat mai diversificate si pentru a testa arome noi.