Deși dieta fără gluten nu include marea majoritate a prăjiturilor tradiționale, dulciurilor și altor tentații similare (deoarece conțin făină de grâu din abundență), există încă un număr mare de produse bio fără gluten, care satisfac dorința de dulciuri și pe care le poți găsi pe site-ul www.cosulbio.ro .
De ce să nu faci o delicatesă din marea varietate de făină de măceș fără gluten, orez, porumb, roșcove, înlocuitor de cacao, hrișcă, amarant. Dulciurile bio în diferitele sale variante sunt potrivite în acest caz. Dacă ești în căutarea unui magazin specializat de unde poți comanda o varietate de prăjituri fără gluten și alte tentații similar, poți intra în magazinul online cosulbio.ro.
Băuturi bio
Din păcate pentru iubitorii de bere, în majoritatea cazurilor, berea conține malț de orz. Și, deși există beri fără gluten, cel mai bine este să consulți medicul sau dieteticianul pentru a vedea dacă sunt sigure în cazul tău.
Poți alege însă ceaiuri bio, băuturi bio vegetale, sucuri precum Noni, Acerola, lapte de cocos, apă de cocos, sevă de mesteacăn, cafea de cereale. Există atât de multe alimente și băuturi de care să te bucuri. Băuturile bio delicioase îți permit să ții o dietă fără gluten.
Pentru majoritatea persoanelor cu boală celiacă, chiar și cantități mici de gluten contribuie la unele dintre simptomele bolii, cum ar fi gazele, balonarea, pierderea în greutate, oboseala, modificările mișcărilor intestinale, slăbiciunea. De aceea, este atât de importantă respectarea strictă a unei diete fără gluten.
Dieta și autism fără gluten
Unii părinți cred că această dietă ajută un copil cu autism, deși ideea este controversată. Teoria este că copiii cu autism sunt sensibili la gluten și evitarea acestei proteine poate îmbunătăți unele simptome, cum ar fi problemele verbale și sociale. În prezent, nu există suficiente dovezi științifice care să confirme sau să infirme această teorie. Dieta fără gluten este însă sănătoasă pentru copii.
De obicei, această dietă trebuie urmată pe viață, ceea ce înseamnă excluderea din meniu a produselor de bază, precum pâinea și pastele și tentații precum dulciurile și prăjiturile. Vestea bună este că este din ce în ce mai ușor să găsești alternative fără gluten la produsele tale preferate.
Diversitatea produselor bio sănătoase crește în fiecare zi și acest lucru nu poate decât să te bucure. Poți face un test special de intoleranță alimentară, care îți va oferi informații cuprinzătoare și dacă suferi și de alte intoleranțe alimentare, pentru a le scoate din meniul tău. Acest lucru este important pentru sănătate și vitalitate.
De ce să alegi produse bio – coacăze
Coacăzul negru oferă o multitudine de substanțe nutritive care nu se găsesc în altă parte. Coacăzele negre mici pot fi dulci și acre, și necesită de obicei zahăr, care poate fi înlocuit cu miere natural bio sau zahăr din flori de cocos. De asemenea le poți îndulci cu sirop de agave, ceea ce îl face cel mai util pentru sănătate atunci când nu există fructe proaspete în timpul iernii. Coacăzul negru întărește imunitatea, deoarece conține cele mai importante vitamine, cum ar fi A, B5, B6, B1 și E.
Comentarii recente