Daca aveti deja un blat si aveti nevoie de o chiuveta care sa i se potriveasca, va aratam bateriile de bucatarie pe care sa le instalati sub blat, ele vor da si o nota de eleganta si gust. Vezi aici confectii metalice Mester-Metal.
Chiuveta din otel inoxidabil pe blat
O alta alternativa foarte buna de luat in considerare este o chiuveta de bucatarie pe blat, dar si otel inoxidabil, care va oferi un finisaj diferit fata de cel anterior, fara a neglija designul rafinat.
Chiuveta din otel inoxidabil cu drenator
Chiuvetele de bucatarie pot fi gasite in diferite forme si dimensiuni, precum si cu un drenator. Acestea sunt ideale pentru directionarea intregii ape catre chiuveta, impiedicand-o sa se acumuleze pe blat.
Avantajele chiuvetelor din otel inoxidabil
Ce este otelul inoxidabil?
Cu siguranta ati vazut si ati auzit despre el si avantajele sale de un numar bun de ori. Dar ce este cu adevarat.. otelul inoxidabil?
Otelul inoxidabil este un aliaj, un compozit din otel, crom si nichel care il face mult mai rezistent la coroziune si oxidare si il face un material mult mai greu si turnabil.
Otelul inoxidabil este rezistent la apa, vapori de apa, umiditate, acizi alimentari si acizi organici si anorganici slabi. In plus, puteti lucra cu ea la temperaturi de300 °.
Dupa cum puteti vedea mai jos acestea sunt proprietatile care fac acest material ideal pentru bucatarie.
Este rezistent la caldura
Dupa cum am subliniat anterior, otelul inoxidabil este foarte rezistent la temperaturi extreme. Rezista foarte bine la caldura si frig, fara a se deteriora sau deforma. Acesta este un mare avantaj fata de rasini sau alte materiale pentru chiuvete.
Desi este probabil ca apa din robinetul de bucatarie sa nu iasa ca si cum ar fi lava, este, de asemenea, adevarat ca aceasta rezistenta poate fi utila atunci cand lasati tigaile si tavile de copt acolo, in timp ce gatiti, fara a afecta suprafata.
Rezistent la coroziune
Otelul inoxidabil nu este poros, astfel incat apa si acizii nu il penetreaza sau se acumuleaza, ceea ce face ca acest material sa fie imun la coroziune si oxidare. Adica, chiuvetele din otel inoxidabil nu se deterioreaza indiferent cat de mult utilizati robinetul sau varsati pe resturile alimentare.
Aceasta rezistenta il face materialul vedeta in bucatariile industriale. De asemenea, in acele bucatarii private care au un dram de gatit profesional.
Durabilitate ridicata
Otelul inoxidabil combina duritatea cu flexibilitatea. Este un material foarte rezistent la socuri si, desi o lovitura puternica il poate indoi, este mai mult decat probabil ca aceeasi lovitura sa rupa o chiuveta sintetica si, desigur, una de sticla, de exemplu.
Daca adaugam la aceasta duritate rezistenta la temperaturi extreme si coroziunea pe care am mai spus-o, ajungem la concluzia ca chiuvetele din otel inoxidabil pot dura o viata intreaga cu aproape orice deteriorare.
Este probabil ca, daca nu este intretinuta corect, sa poata fi zgariata si ca actiunea calcarului apei sa o faca sa ajunga sa-si piarda o parte din stralucire, dar cu o curatare adecvata, acest lucru nu trebuie sa se intample.
Avantajele otelului
Toate aceste temperaturi au putut fi atinse cu metode antice folosite inca din epoca bronzului. Deoarece rata de oxidare a fierului creste rapid peste 800 °C (1470 °F), este important ca topirea sa aiba loc intr-un mediu cu oxigen scazut. Topirea, folosind carbonul pentru a reduce oxizii de fier, are ca rezultat un aliaj (fonta bruta) care retine prea mult carbon pentru a fi numit otel. Excesul de carbon si alte impuritati sunt indepartate intr-o etapa ulterioara.
Alte materiale sunt adesea adaugate la amestecul fier/carbon pentru a produce otel cu proprietatile dorite. Nichelul si manganul din otel sporesc rezistenta la tractiune si fac forma de austenita a solutiei fier-carbon mai stabila, cromul creste duritatea si temperatura de topire, iar vanadiul creste, de asemenea, duritatea, facandu-l mai putin predispus la oboseala metalelor.
Pentru a inhiba coroziunea, cel putin 11% crom poate fi adaugat in otel, astfel incat pe suprafata metalului sa se formeze un oxid dur; acesta este cunoscut sub numele de otel inoxidabil. Tungstenul incetineste formarea cementitei, mentinand carbonul in matricea de fier si permitand martensitei sa se formeze preferabil la viteze de stingere mai lente, rezultand otel de mare viteza. Adaugarea de plumb si sulf micsoreaza dimensiunea granulelor, facand astfel otelul mai usor de rasucit, dar si mai fragil si predispus la coroziune.
Astfel de aliaje sunt totusi utilizate frecvent pentru componente precum piulite, suruburi si saibe in aplicatii in care duritatea si rezistenta la coroziune nu sunt primordiale. In cea mai mare parte, totusi, elementele p-bloc precum sulful, azotul, fosforul si plumbul sunt considerate contaminanti care fac otelul mai fragil si, prin urmare, sunt indepartate din topitura de otel in timpul procesarii.
Densitatea otelului variaza in functie de constituentii de aliere, dar de obicei variaza intre 7.750 si 8.050 kg/m3 (484 si 503 lb/cu ft) sau 7,75 si 8,05 g/cm3 (4,48 si 4,65 oz/cu in).
Comentarii recente