Cand o persoana draga trece in nefiinta, membrii familiei, rudele si prietenii simt nevoia sa petreaca un ultim moment memorial in prezenta persoanei pe care au iubit-o in viata. In traditia noastra, acest ritm de trecere este deosebit de resimtit si este gestionat prin organizarea slujbei funerare.
Fie ca este aranjat de persoana insasi atunci cand este inca in viata sau daca este organizat post mortem de membrii familiei, inmormantarea este un moment de meditatie in care cei dragi se sprijina reciproc in ultimul ramas bun.
Agentia noastra este de incredere, discreta si onesta, dovada fiind numeroasele recenzii lasate de clientii nostri pe Google. Intra pe http://www.funerarenicolas.ro/ pentru a gasi mai multe despre funerare.
Ce sunt serviciile funerare?
Serviciile funerare sunt o serie de activitati pe care agentia funerara le desfasoara pentru a da viata ritului funerar cu care sa sarbatoreasca amintirea persoanei iubite decedate. Inmormantarea are o dubla functie: atat pentru a aduce mangaiere oamenilor care raman in viata, cat si pentru a dispune de trupul decedatului.
Este un termen destul de larg care cuprinde multe sarcini, de la organizarea inmormantarii pana la transportul si imbracarea corpului. Particularitatea serviciilor funerare care se desfasoara astazi este ca sunt personalizate, deci facute in functie de vointa si personalitatea decedatului, precum si a familiei.
Aceasta tendinta s-a stabilit tocmai pentru ca inmormantarea este o ceremonie creata pentru a comemora viata persoanei iubite decedate si, prin urmare, trebuie sa poata reflecta acelasi lucru. Unele familii prefera servicii de inmormantare mai traditionale, in timp ce altele sunt in favoarea riturilor laice personalizate. In ambele cazuri, serviciile funerare trebuie sa exprime calitatile decedatului si credintele sale religioase.
Planificarea unui serviciu funerar
La fel ca alegerea serviciilor funerare care urmeaza sa fie efectuate in timpul ritului, planificarea ceremoniei in sine este o alegere personala. De aceea fiecare comemorare este diferita de celelalte. Alegerea serviciilor de inmormantare nu este lasata exclusiv familiei, atunci cand decedatul a luat dispozitii specifice in timp ce era inca in viata.
De exemplu, unii decedati prefera inmormantarea intr-un cimitir si acest lucru duce la alegeri accesorii, cum ar fi arta funerara in marmura pentru crearea mormantului sau a capelei. Altii, pe de alta parte, opteaza pentru incinerare, o practica din ce in ce mai extinsa.
In ceea ce priveste inmormantarea, exista si servicii complementare, cum ar fi aranjamente florale pentru cimitire, adesea alese de familie pe baza personalitatii defunctului. In concluzie, deciziile pe care familia trebuie sa le ia in timpul planificarii unui rit funerar (in conformitate cu alegerile decedatului) sunt de doua tipuri diferite:
- Cum se organizeaza comemorarea: rit funerar, mortuar, transport etc.
- Ce se intampla cu corpul decedatului: inmormantare sau incinerare.
Pe baza alegerilor facute in aceste doua arii macro, exista servicii funerare concepute pentru a satisface orice nevoie.
Alegeti aranjamentul corpului post mortem
In general, prima dintre cele doua mari decizii pe care tocmai le-am vazut se refera la gestionarea organismului post mortem, deoarece, pe baza acestei alegeri, cele referitoare la planificarea ceremoniei vor fi luate in consecinta.
Principalele dispozitii post mortem sunt:
- Inmormantare: este o practica de inmormantare care poate avea loc subteran sau deasupra solului, ca in nise sau in capela familiei de la cimitir si din aceste doua optiuni deriva altele, cum ar fi construirea capelei in sine (daca nu este inca fizic acolo) sau crearea de pietre funerare, monumente etc.;
- Inhumare: ingroparea sicriului in pamant;
- Incinerare: corpul este redus la cenusa, care este apoi gestionat conform dorintelor familiei si apoi tinut in cimitir sau dat familiei.
Colectarea si pregatirea corpului
Primul lucru pe care il face funerariul este colectarea cadavrului, indiferent daca decesul a avut loc in spital sau acasa, si pregatirea acestuia la funerara, unde rudele si prietenii pot merge pentru un ultim ramas bun. Membrii familiei aleg o rochie sau chiar un costum pentru a o imbraca pe persoana iubita care a murit.
Rezervarea bisericii sau a salii
Agentia de onoruri rezerva biserica sau o camera pentru ritul laic in acord cu membrii familiei. De obicei, inmormantarea are loc in termen de trei zile de la decesul persoanei.
Ordinea florilor
Agentiile de onoare au adesea un canal preferential cu o florarie pentru a comanda florile care vor trece prin biserica si casierie. Exista unele flori care sunt mai potrivite pentru aceste ocazii decat altele.
Transport cu o masina speciala
Una dintre sarcinile principale ale funerarului este organizarea transportului corpului de la funerara la biserica si ulterior de la biserica la cimitir, impreuna cu toate decoratiunile florale.
Aprovizionarea lazii sau urnei
Agentia funerara este responsabila de furnizarea unei cutii de lemn pentru depozitarea corpului persoanei care a murit. Sunteti membru al familiei pe care sa-l purtati pentru incinerare, atunci va fi furnizata o urna unde va fi depusa cenusa.
Tiparirea elementelor tipografice
Printre numeroasele servicii cu care se ocupa casa funerara se numara tiparirea elementelor tipografice, cum ar fi afise si carduri de suveniruri.
Comentarii recente