Vinul este o adevărată plăcere, fiind partenerul perfect pentru nenumărate activități, de la o cină romantică, la o seară cu jocuri de societate petrecută în compania prietenilor, fie în fața televizorului sau alături de o carte bună. Dintre toate, vinul roșu este de departe cel mai popular și nu doar ca este un partener pe cinste, atât timp cât este servit în cantități moderate aduce și numeroase beneficii pentru sănătate.
Are grijă de inima ta
Vinul roșu conține antioxidanți precum resveratrol, flavonoide și taninuri, care pot îmbunătăți sănătatea inimii prin reducerea nivelului de colesterol LDL, care este nociv. Astfel, consumul moderat de vin roșu poate reduce considerabil riscul de apariție al unor boli de inimă.
Ajută la reducerea inflamațiilor
Îți recomandam sa alegi un vin rosu pentru ca este bogat în antioxidanți ce ajută la reducerea inflamațiilor din organism și la reducerea stresului, ajutându-te să ții la distanță boli cronice.
Te ajută la digestie
Consumul vinului roșu la masă este un obicei foarte popular de mii de ani, iar explicația este simplă: acesta ajută la digestie. Polifenolii prezenți în vin ajută flora bacteriană, promovând un sistem digestiv sănătos.
Stimularea sănătății minții
De-a lungul timpului au fost realizate numeroase studii care au demonstrat faptul că vinul roșu consumat în cantități moderate ajută sănătatea mintală deoarece antioxidanții întârzie îmbătrânirea creierului.
Păstrează pielea tânără
Antioxidanții din vinul roșu, în special resveratrolul, au beneficii pentru păstrarea elasticității pielii. Aceștia luptă împotriva îmbătrânirii pielii prin refacerea colagenului și a fibrelor elastice, oferindu-i strălucirea pe care toată lumea și-o dorește.
Întărește sistemul imunitar
Cu toate că nu înlocuiește o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate, consumul moderat de vin roșu poate stimula sistemul imunitar. Antioxidanții ajută la combaterea infecțiilor și protejează organismul împotriva a numeroase boli.
Reglează nivelul de zahăr din sânge
Polifenolii prezenți în vinul roșu pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge pentru că încetinesc trecerea glucozei în fluxul sanguin, ocazie cu care sunt ținute la distanță afecțiuni serioase precum diabetul.
Are grijă de greutatea ta
Au fost efectuate mai multe studii care indică faptul că simplul consum moderat de vin roșu, împreună cu o dietă echilibrată și exerciții fizice, ar putea sprijini eforturile de gestionare a greutății.
Întărește oasele
Vinul roșu poate crește densitatea minerală osoasă datorită nivelurilor ridicate de siliciu, ducând la oase mai sănătoase și mai puternice și la evitarea unor afecțiuni precum osteoporoza.
Ține la distanță riscul de accident vascular cerebral
Alcoolul și antioxidanții din vinul roșu ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge și promovează funcțiile vaselor de sânge, însă este importantă servirea acestuia în cantități moderate.
Dacă se servește în cantități mari și foarte des, vinul roșu, la fel ca orice alt tip de băutură alcoolică se poate transforma într-un adevărat pericol pentru sănătate. Astfel, cheia către toate aceste beneficii și multe altele este moderația.
Acum că știi care sunt principalele beneficii ale acestuia te invităm să descoperi un vin roșu de înaltă calitate din magazinul online al Cramei Budureasca. Aici ai toate șansele să găsești unele care să te cucerească, iar un bun exemplu este Fetească Neagră & Shiraz din gama Budureasca Clasic. Acest cupaj deosebit iese în evidență prin frumoasa culoare de roșu rubiniu, iar aromele sale ne duc cu gândul către mure.
Gustul este o adevărată plăcere, fiind fructat, rotund și ne poartă către un final, persistent, plin de catifelare. Se poate servi alături de diferite preparate, în special cele din carne roșie, pui, brânzeturi maturate și nu numai. Pentru etalarea tuturor calităților sale se recomandă servirea la o temperatură între 16 și 18 grade.
Comentarii recente