Daca planuiesti sa deschizi o afacere, atunci stii ca ai nevoie de utilaje frigorifice – ori cel putin de macar o vitrina sau o combina frigorifica pentru a mentine anumite produse la rece. Totusi, in functie de tipul afacerii/unitatii comerciale pe care vrei sa o deschizi, exista mai multe tipuri de utilaje care trebuie luate in considerare.
De exemplu, un bar sau un restaurant nu se va putea descurca doar cu utilajele prezente intr-un magazin alimentar sau chiar de specialitate. Astfel, este ideal sa stii cu ce ar trebui sa-ti echipezi unitatea pentru ca aceasta sa fie 100% pregatita de a face profit!
Masa de pregatire/preparare frigorifica
Aceste utilaje frigorifice sunt prezente in unitatile care gatesc mancare, de obicei fast-food. Mai exact, masa de preparare prezinta o combina frigorifica incorporata in aceasta. Blatul mesei este metalic, pregatit pentru prepararea alimentelor, in timp ce corpul acesteia este o unitate de racire.
O astfel de masa este ideala pentru mentinerea ingredientelor la rece si in acelasi timp aproape de bucatar sau cel care prepara alimentele.
Vitrine frigorifice
Vitrinele frigorifice sunt prezente in aproape fiecare unitate comerciala in care vei intra. Reprezinta modul ideal de a depozita alimente, dar mai ales bauturi, la vedere, intr-un mod placut vizual, oferind totodata acces si clientilor la acestea.
Aceste utilaje frigorifice sunt recomandate prezentarii de produse gata de cumparare – si nu pentru depozitarea ingredientelor sau materiilor prime.
Unitati frigorifice sub tejgea
Exista situatii cand ai nevoie de un frigider puternic, dupa cum s-ar spune, in apropierea mainilor tale, dar nu si de o masa de pregatire. Tocmai din acest motiv au fost inventate unitatile frigorifice (deseori mobile) care pot fi amplasate sub o tejghea.
Acestea pot prezenta un spatiu de depozitare destul de mare, dar avantajul principal consta in mobilitatea lor. Dupa caz si nevoie, pot fi mutate prin toata bucataria afacerii tale.
Utilaje frigorifice tip drop-in
Acestea sunt perfecte pentru salile de evenimente sau pentru unitatile cu un spatiu de lucru limitat. Utilajele tip drop-in sunt fie incorporate in tejghea, blatul de bucatarie, sau pur si simplu in orice loc corespunzator din interiorul unei unitati. Singurul lucru care le da prezenta de gol este capacul acestora.
De regula, acestea sunt folosite pentru a tine bauturile la rece pentru clienti/invitati – o terasa, pe timp de vara, poate oferi clientilor bauturi reci, constant, fara ca personalul sa fie nevoit sa faca o calatorie pana la bar, de exemplu.
Sistem pentru furnizarea berii la halba
Daca detii un bar, atunci acest tip de sistem practic nu trebuie sa lipseasca. Cel mai important aspect este faptul ca rezerva trebuie tinuta la rece, constant. In cele mai multe cazuri, acest lucru se realizeaza prin plasarea butoaielor de bere intr-o camera frigorifica de mici dimensiuni, localizata de regula sub bar. Totusi, data fiind complexitatea acestor utilaje frigorifice, camera respectiva poate fi utilizata doar pentru depozitarea berii.
Ai nevoie de ceva special, inedit pentru afacerea ta? Sau doresti personalizarea unui utilaj mentionat mai sus? Daca ai nevoie de utilaje frigorifice proiectate de la 0 pentru a se potrivi perfect afacerii tale si sediului acesteia, apeleaza acum la expertii FrigoTehnics – de la montaj la instalare si pana la mentenanta, acestia sunt mereu alaturi de tine!
Comentarii recente