Amenintarile si riscurile de securitate sunt tot mai variabile si complexe in societatea contemporana. Drept urmare, si masurile de protectie a locuintelor si sediilor de afaceri au evoluat. Printre cele mai eficiente si populare mecanisme de securitate sunt sistemele antiefractie.
Sistemele antiefractie – cand si de ce sa apelezi la ele?
Exista totusi mai multe mituri create in jurul acestora. Acestea fac persoanele sa fie oarecum rezervate cand se pune problema solicitarii acestor sisteme din partea unor firme profesionale de securitate. Iata care sunt cele mai impotante mituri si de ce nu sunt ele adevarate!
Mitul 1 – sistemele antiefractie sunt complicate si costisitoare
In realitate, exista multiple variante de sistem antiefractie care difera in functie de pret, modele si capacitatea de a face fata provocarilor simple sau complexe. Exista atat sisteme cu functii avansate, cat si variante simple, usor de instalat si de utilizat.
Mitul 2 – sistemele antiefractie sunt usor de pacalit
Tehnologia a evoluat foarte mult, iar sistemele antiefractie moderne apeleaza la metode avansate de criptare si sisteme de detectie performante, care fac foarte dificila pacalirea lor de catre infractori.
Mitul 3 – un sistem antiefractie este necesar doar pentru locatiile/locuintele de lux
De fapt, un sistem antiefractie este util indiferent de tipul locuintei. Acesta ajuta la sporirea securitatii si la descurajarea potentialilor hoti. Investitia in siguranta este foarte inteleapta, in vederea protejarii bunurilor materiale si pentru un plus de liniste sufleteasca.
Mitul 4 – sistemele antiefractie sunt dificil de instalat si configurat
Sistemele antiefractie moderne sunt instalate rapid si usor, mai ales de catre persoanele cu expertiza in domeniu. Totodata, firmele de paza moderne ofera servicii complete de instalare, configurare si instruire pentru utilizarea optima a sistemelor.
Cum sa alegi un sistem care sa te protejeze de orice incercare de intrare prin efractie?
- Tine cont de tipologia sistemelor – exista sisteme antiefractie de complexitate variabila, de la sisteme simple cu alarme sonore, pana la variante complexe cu supraveghere video si monitorizare de la distanta.
- Instalare si configurare – in functie de complexitatea sistemului, instalarea si configurarea pot fi facute pe cont propriu sau poate fi necesara interventia unei firme specializate.
- Intretinere si monitorizare – este important sa se asigure intretinerea periodica a sistemului, pentru a pastra un nivel optim de securitate. Este recomandat sa colaborezi cu o companie care sa te ajute cu proiectarea sistemului antiefractie potrivit pentru obiectivul pe care il vrei protejat si care sa iti ofere si servicii de mentenanta profesionale.
Recomandari cu privire la sistemele antiefractie
Cea mai buna recomandare de care ai putea sa tii cont este aceea de a apela la consultanta profesionala. Inainte de a achizitiona si instala un sistem antiefractie, cere ajutor de la o firma precum MAOProtect.ro, care iti poate oferi tot pachetul de servicii necesare pentru a beneficia de un sistem cu adevarat performant.
Colaboreaza cu profesionistii firmei pentru a alege un sistem compatibil cu nevoile tale. Asigura-te ca sistemul are functii si caracteristici pe care le poti intelege si controla eficient. Nu ezita sa pui intrebari si sa ceri anumite modificari, deoarece firma recomandata poate sa ofere servicii personalizate si isi poate ajusta activitatea in functie de necesitatile, preferintele si bugetul tau!
Comentarii recente