Operația de ginecomastie trebuie efectuată de un specialist în chirurgie plastică și estetică. La alegerea unui medic, pe lângă titlul de specialist, care oferă doar o primă orientare, trebuie să se țină cont și de experiența practică a chirurgului și de tehnologia chirurgicală bazată pe standarde internaționale. Oricine a efectuat deja multe operații pe sânii măriți la bărbați, conform tuturor regulilor artei chirurgicale, știe la ce să se uite și cum să reacționeze. Un astfel de medic este Dr. Diana Gheorghiță și în același timp, poate determina cel mai bun tratament individual. Riscul de complicații este cel mai mic pentru un astfel de chirurg experimentat și meticulos. În plus, igiena din clinică și factorul uman joacă și ele un rol în alegerea medicului potrivit.
Practic, operația de ginecomastie este o procedură motivată estetic, în care cu siguranță și psihicul joacă un rol major. Bărbații care suferă de sâni supradimensionați sau depozite vizibile de grăsime în zona sânilor pot fi supuși unei intervenții chirurgicale de corectare a sânilor. Orice contraindicații, cum ar fi boli anterioare sau medicamente, trebuie discutate în prealabil cu dr. Diana Gheorghiță. Bărbații care suferă această intervenție chirurgicală ar trebui, de asemenea, să aibă așteptări realiste. Intervenția chirurgicală nu trebuie efectuată prea devreme, ci numai după ce este eliminat stresul psihologic. Ar trebui să existe un echilibru atent între dorința unui corp mai masculin, rezultatul care se poate obține și riscurile intervenției chirurgicale.
Ginecomastie – după operație
Ginecomastia este de obicei inofensivă și, prin urmare, nu este periculoasă pentru bărbatul afectat. Cu toate acestea, există pacienți care raportează disconfort sau durere în timpul anumitor activități, cum ar fi sportul sau atingerile sau când o minge lovește pieptul. Nu trebuie uitat că nu există cancer de sân doar la femei, ci poate apărea și la bărbați în foarte puține cazuri (mai puțin de 1 la sută). Bărbații au, de asemenea, o cantitate mică de glande în sâni, deși acestea sunt de obicei foarte mici. În cazul ginecomastiei însă, această proporție este ceva mai mare. Cu cât există mai mult țesut glandular, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta cancer de sân. Din acest motiv, un chirurg plastician ar trebui să ia în considerare și un posibil risc de cancer de sân. Acest lucru este valabil mai ales dacă există o modificare unilaterală a sânului. În orice caz, chirurgul plastician trebuie să trimită în mod obișnuit – mai ales în cazul pacienților cu risc – țesutul glandular prelevat în timpul operației de ginecomastie pentru examen patologic/histologic pentru a fi în siguranță și pentru a putea exclude o posibilă boală.
Dr. Diana Gheorghiță îți poate aduce stima de sine
Pentru bărbați, un sân mărit care pare feminin, ginecomastia reprezintă de obicei o mare povară psihologică. Arătarea părții superioare a corpului poate deveni apoi destul de jenantă. Frica de a fi supus ridicolului și ironiilor poate interfera cu stilul de viață normal. Nu întotdeauna sânii masculini pot fi ascunși, spre exemplu mersul la baie sau la saună, purtarea unui tricou sau chiar în situațiile intime Pentru bărbații care suferă de sâni proeminenți, aproape feminine, operația de ginecomastie efectuată de dr. Diana Gheorghiță poate aduce o îmbunătățire semnificativă a aspectului zonei sânilor și creșterea stimei de sine.
Comentarii recente