Acoperişul casei tale sau chiar cel al unei clădiri cu altă destinaţie nu este doar un element cu rol de protecţie împotriva elementelor naturii. Acoperişul joacă şi un rol estetic important prin care contribuie în mod semnificativ la creșterea gradului de atractivitate al întregii clădiri.
Iată de ce alegerea acoperişului adecvat poate influența într-un mod pozitiv stilul general al casei tale, fie că este vorba de o renovare generală a unei clădiri vechi, fie că este vorba de construcţia de la zero a uneia noi.
Citeşte în continuare secretele alegerii unui acoperiş care nu doar îţi va aduce protecţia şi durabilitatea atât de necesare, dar care va adauga şi o notă de eleganță clădirii ca ansamblu
- Acordă atenţie arhitectonicii generale a clădirii
Fiecare casă sau clădire de altă natură are un stil arhitectonic unic, fie că este vorba, de exemplu, de un stil victorian, clasic prin definiţie, fie că este vorba de un design minimalist modern, de ultimă oră, sau chiar de o clădire cu accente rustice. Atunci când vine momentul alegerii sistemului de învelitori pentru o clădire este esenţial să ţii cont de stilul arhitectonic general în care aceasta va fi sau a fost construită – dacă, în acest din urmă caz, este vorba de o renovare totală.
De exemplu, o casă în stil scandinav, minimalist, va beneficia în mod deosebit de alegerea unui sistem de învelitori bazat pe tigla metalică de cea mai bună calitate care conturează şi augmentează liniile drepte, simple şi moderniste ale stilului ales. Pe de altă parte, o casă simplă în stil rustic poate beneficia de simplitatea unui sistem de învelitori din tablă fălţuită atunci când tigla ceramică este mult prea dificil sau prea scump de instalat.
- Evaluează şi alege cu înţelepciune paleta de culori potrivite
Culoarea acoperişului tău poate aduce un impact semnificativ asupra factorului de atracţie al clădirii pe care îl instalezi. Alegerea unei culori a acoperişului care este în deplină armonie cu exteriorul clădirii, cu nuanțele de vopsea de exterior pentru care vei opta, poate crea o coeziune vizuală plăcută ochiului.
De exemplu, tonurile de maro sau de gri ori chiar clasicul cărămiziu sunt opţiuni de culoare care sunt mereu la modă şi care se îmbină foarte bine cu o varietate mare de stiluri arhitectonice. Totuşi, nu ar trebui să te fereşti nici de alegerile ceva mai curajoase. Culorile vibrante ale sistemului tău de învelitori pot aduce un plus de personalitate şi îţi pot scoate în mod plăcut casa în evidenţă în ansamblul cartierului. Desigur, aici ar trebui să te asiguri că alegerea culorii nu intra în contradicţie cu normele locale de construire a clădirilor.
- Gândeşte pe termen lung atunci când alegi sistemul de învelitori
Deşi stilul este un element important de luat în considerare, la fel de importantă este alegerea unui sistem de învelitori care poate rezista cu brio testului timpului. Ia în considerare climatul general al zonei în care vei construi sau renova clădirea înainte de a alege şi orientează-te către sisteme de învelitori cu materiale care oferă durabilitate excelentă de zeci de ani, dar şi rezistenţa adecvată la intemperii precum căderi masive de zăpadă, precipitaţii, vânturi puternice şi acțiunea directă a razelor ultraviolete. Poţi, de exemplu, alege un acoperiş de aici care poate satisface cu uşurinţă condiţiile menţionate anterior.
În concluzie, atunci când vine vorba de alegerea unui acoperiş, factorul estetic şi funcţionalitatea merg mână în mână. În orice caz, ar trebui să reţii că principalul secret al unui acoperiş bine ales este acela de a merge către o variantă de sistem de învelitori care îţi poate oferi adăpostul sigur de care ai nevoie dar şi oportunitatea de a face o declaraţie de stil personală şi de a te diferenţia faţă de restul alegerilor din jur.
Sursa foto: Lindab.ro
Comentarii recente