Bijuteriile nu sunt doar un accesoriu sau un plus la tinuta ta. Acestea sunt mult mai mult decat atat. Oamenii ofera bijuterii cadou de sarbatori, zile de nastere si aniversari, deoarece acestea sunt cel mai puternic simbol al iubirii, precum inelul de logodna si verigheta. Bijuteriile sunt un cadou traditional pe care oamenii il ofera altor oameni pentru a simboliza cat de mult le pasa de acestia. Sunt oferite cadou iubitilor, prietenilor, familiei si, din cauza acestui simbolism puternic si a valorilor sentimentale, oamenii pretuiesc aceste piese ca pe niste mosteniri si nu le lasa niciodata sa-si paraseasca pielea.
Bijuteriile au fost atribuite drept una dintre cele mai timpurii forme de expresie artistica. Oamenii poarta bijuterii de mii de ani ca simboluri de statut pentru a iesi in evidenta si pentru a adauga o valoare decorativa ridicata oricarei tinute.
Bijuteriile completeaza, de asemenea, acea tinuta perfecta. Acestea reprezinta cireasa de pe tort si multi oameni spun ca se simt goi fara ele. Bijuteriile reprezinta pasul final dintr-o tinuta si pot aranja cel mai simplu aspect precum o pereche de blugi si un tricou, o rochie eleganta pentru un restaurant de 5 stele sau o afacere. Bijuteriile sunt un accesoriu important care este esential pentru orice tinuta.
Cand iti alegi piesele, bijuteriile tale simbolizeaza cine esti, care este stilul tau si care sunt interesele tale. Unii oameni au un aspect unic si stiu sa isi aleaga bijuteria perfecta exact de cand o vad pentru prima oara. Bijuteriile pot dura o viata intreaga. Oamenii o pot transmite din generatie in generatie. Mostenirile tale pot avea o valoare sentimentala pe care s-ar putea sa nu o porti niciodata, dar totusi doresti sa o transmiti.
Purtarea bijuteriilor poate spori increderea in sine a oamenilor. Poate scoate in evidenta tot ce este mai bun in trasaturile si personalitatea femeilor atunci cand piesa este purtata bine si pentru ocazia potrivita. Femeilor le place sa se simta frumoase, elegante, increzatoare si speciale. Bijuteriile pot juca un rol unic in a face femeile sa se simta cel mai bine despre sine.
Ce este grozav la bijuterii este ca nu se demodeaza niciodata. Poti purta piese mari de exceptie in anii ‘60 si, de-a lungul anilor, poti scoate acele piese, iar oamenii vor fi uimiti de bijuteriile superbe pe care le porti si te vor intreba de unde le-ai luat. A avea o colectie puternica de bijuterii poate fi un atu valoros. Bijuteriile sunt o investitie excelenta si isi pot pastra valoarea pe termen nelimitat, ceea ce le face un cadou grozav de oferit copiilor tai.
Poti gasi bijuterii si ceasuri de lux AGS Jewelry, deoarece acestea nu sunt doar un plus pentru o tinuta, ci reprezinta ceva pentru propria valoare. Bijuteriile permit purtatorului sa modernizeze o tinuta simpla si sa creeze starea de spirit pentru ziua respectiva. Bijuteriile pot fi partea cea mai indrazneata a unei tinute si pot arata in tacere stilul si caracterul purtatorului atunci cand hainele nu le permit altfel.
Psihologia aurului – de ce il iubesc oamenii?
In unele culturi, aurul este o caracteristica predominanta a festivalurilor si sarbatorilor. In culturile orientale, metalul este o parte integranta a ocaziilor de bun augur, cum ar fi casatoriile si festivalurile, prin cadouri si ritualuri sacre. Aurul se regaseste si pe tinutele mirilor din Asia de Sud.
Fascinatia oamenilor pentru aur este la fel de veche ca timpul insusi. Materialul rar are un anumit atractiv.
Imperiile au inflorit detinand aur, s-au purtat razboaie pentru a controla regiunile care adapostesc zacaminte bogate de metal, iar vanatorii de comori si exploratorii au petrecut o viata intreaga in cautarea acestuia.
Dar erau ei fascinati de metal sau de culoarea lui? Cele doua pot fi greu de distins, a spus Peter Oakley de la Colegiul Regal de Arte din Marea Britanie. Exista o incrucisare intre aur ca material si aur ca culoare, a spus el.
„Cele doua atribute se hranesc unul pe celalalt. Ideea de aur ca culoare este strans legata de ideea noastra despre aur ca material”, a explicat el. Deci, cand ne gandim la el ca la o culoare, ne raportam inconstient la metalul pretios – care, la randul sau, evoca imagini de bogatie si succes.
In cartea „Aur: natura si cultura”, istoricul de arta Rebecca Zorach si realizatorul si criticul Michael Phillips Jr. scriu ca, in regiunea andina, „efectele vizuale luminoase si atragatoare ale stralucirii si culorile puternice erau toate considerate fenomene ale sacralitatii.”
Acest lucru a dus la asociarea metalului cu un caracter stralucitor, din alta lume, atribuit zeilor in religiile multor culturi diferite. „Unele dintre acestea au fost asociatii corporale”, scriu autorii.
Aztecii au descris aurul drept „excrementul zeilor”, in timp ce incasii il considerau „sudoarea soarelui”. In Egiptul antic, aurul era considerat „carnea zeilor”. In diferite culturi, a fost un material sacru.
Comentarii recente