Multi dintre noi, atunci cand ne trezim sa facem treburile casnice, ne gandim cu adevarat la orice, dar uitam de un lucru foarte important de curatat: salteaua. Fii sincer, cand a fost ultima oara cand ai curatat si salteaua? Punem pariu ca acum foarte mult timp sau chiar niciodata. Dar de ce este atat de important sa curatam salteaua?
Foarte simplu!
In primul rand pentru ca, precum orice alt obiect, pentru ca o saltea sa reziste mult, are nevoie de intretinere. In al doilea rand, pentru ca petrecem multe ore pe saltea si mentinand-o curata ne protejam de alergii si chiar si de tulburarile de somn! O saltea curata si parfumata nu este doar un semn de curatenie, ci aduce si relaxarea si starea de bine, mai ales la sfarsitul zilei! Dar cum putem curata salteaua?
Sa aflam tot ce este de stiut cu acest ghid dedicat curatarii perfecte a saltelei.
Cum sa iti cureti eficient salteaua
- Las-o la aer
Pentru a curata salteaua, primul lucru de facut este sa scoti toate cearsafurile pentru schimbarea saptamanala si sa lasi salteaua neacoperita sa “respire” cu ferestrele deschise. In acest fel mirosurile nocturne vor fi eliminate si, in absenta umiditatii in dormitorul tau, salteaua va avea posibilitatea sa se usuce si deci sa evite mirosurile neplacute si deteriorarea in timp.
- Foloseste o husa de saltea
Folosirea unei huse de saltea este un pas foarte important pentru a mentine salteaua curata si fara orice pete. Totusi, evident, si aceasta va trebui schimbata periodic prin spalarea in masina de spalat impreuna cu cearsafurile.
- Aspirator pentru eliminarea acarienilor
Multe aspiratoare de astazi sunt echipate cu o duza practica pentru curatarea tesaturilor si scaparea de acarieni saltea. Asa ca foloseste-l pentru a curata salteaua, avand grija sa aspiri si pe partile laterale. Un sfat practic pentru a parfuma salteaua este sa introduci cateva picaturi de ulei esential in filtrul aspiratorului pentru un parfum natural si o senzatie de prospetime!
- Bicarbonat de sodiu pentru pete
Se poate intampla ca o saltea sa se pateze, deci cum sa scapam de pete fara a deteriora salteaua dar si incercand sa nu folosim produse chimice agresive care ar fi si periculoase pentru sanatatea noastra? Utilizarea bicarbonatului de sodiu este o solutie naturala care nu trebuie subestimata, indiferent de dimensiuni saltele.
- Pete incapatanate? Adauga putin otet!
Daca petele sunt cu adevarat incapatanate, este posibil sa creezi o solutie naturala, dar eficienta, combinand bicarbonatul, otetul, apa si cateva picaturi dintr-un ulei esential pe placul tau. De ce sa incluzi uleiuri esentiale? Pentru a elimina mirosul puternic de otet fara a renunta la puterea sa de degresare.
- Curata salteaua in mod regulat
Secretul din spatele unei bune intretineri si curatare a saltelei este de a face curatarea acesteia parte a rutinei. Prin urmare, alege sa faci o curatare profunda a saltelei o data pe luna si sa schimbi husa saltelei cel putin o data pe saptamana, impreuna cu restul lenjeriei de pat. In acest fel vei preveni incrustarea petelor care nu au fost observate si vei mentine totul curat si proaspat pentru a evita alergiile, formarea mucegaiului sau aparitia acarienilor.
Alegeri informate pentru un somn mai sanatos
Speram ca acest ghid ti-a fost de ajutor! Nu uita sa incerci intotdeauna sa utilizezi produse de curatare si de uz casnic care sunt sigure pentru tine si sanatatea intregii tale familii. Remediile naturiste nu numai ca previn aparitia alergiilor dermatologice sau respiratorii, dar protejeaza si suprafetele delicate ale saltelei care ar putea fi deteriorate de produse chimice agresive.
Comentarii recente