Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente intrebari ale studentilor care se pregatesc sa apeleze la siteul Licenta Disertatie intr-un moment foarte important al parcursului lor academic: redactarea lucrarii care incheie primul ciclu de studii universitare. Lucrarea de licenta reprezinta punctul de tranzitie de la statutul de student la cel de absolvent; o piatra de hotar, dar si o noua plecare, fie catre un nou curs de studii, fie catre o cariera profesionala.
Inca de la inceputul studiilor, fiecare boboc viseaza la momentul in care isi va discuta in sfarsit disertatia in fata comisiei. Cu toate acestea, sunt multe de spus despre cum se poate configura o teza si exista multe indoieli. In acest ghid, va vom vorbi despre una dintre cele mai importante parti ale lucrarii, inceputul, partea la care majoritatea studentilor au tendinta de a se bloca.
Pentru inceput: ce este o lucrare de licenta?
Inainte de a explica cum se pregateste o lucrare de licenta, adica cum se structureaza introducerea, este necesara o scurta introducere pentru a intelege ce este licenta si ce functii indeplineste. Licenta este un document scris de catre student pe o tema convenita cu un profesor, care are rolul de indrumator.
Tema aleasa de student este explorata de acesta printr-o teza de natura compilatorie (cercetare de surse, citire si sintetizare a acestora intr-un mod inovator) sau experimentala. Dupa ce a fost redactata, este discutata in fata unei comisii; la finalul discutiei, studentul se poate declara oficial absolvent. Dar cum sa scrieti o lucrare de licenta?
Aceasta este o intrebare complexa, care necesita in primul rand cunoasterea tuturor partilor care alcatuiesc acest tip special de disertatie. Sa aflam impreuna in paragraful urmator.
Ce cuprinde o lucrare de licenta scrisa de noi?
Pornind de la un exemplu de disertatie, putem identifica cu usurinta elementele fundamentale care alcatuiesc disertatia si pe care trebuie neaparat sa le includem in lucrarea noastra. Aceste piese sunt:
- Pagina de titlu
- Introducere si rezumat al tezei
- Tabelul de materii al tezei
- Corpul textului: capitol impartit in paragrafe si sub-paragrafe
- Concluzii
- Bibliografie si sitografie
Cu toate acestea, acest ghid se concentreaza asupra introducerii, adica asupra modului in care trebuie sa gasim modalitatea corecta de a va „deschide” lucrarea.
Cum scriem introducerea unei lucrari de disertatie
Prima intrebare pe care ne-am pus-o in acest ghid a fost „cum sa incepem o lucrare de licenta?”. Ei bine, sa incepem prin a numi partea initiala a lucrarii: introducerea. Adesea, in cursul unei lucrari de cercetare aprofundata, cum ar fi o disertatie, avem tendinta de a cadea intr-o greseala comuna, si anume aceea de a neglija importanta introducerii, aparent cea mai „usoara” parte de scris. De fapt, nu este deloc asa: introducerea unei lucrari este foarte importanta si este partea din teza care este intotdeauna citita de comisie. Impreuna cu concluzia, aceasta este partea care contribuie la evaluarea finala. Scopul introducerii tezei este de a va prezenta lucrarea, oferind o imagine de ansamblu clara, concisa si cuprinzatoare a continutului si a subiectului abordat.
De ce este educatia importanta?
Gasirea unui loc de munca nu este usoara, mai ales in vremuri de criza economica. Adesea trebuie sa concurati cu sute de alti candidati pentru un post vacant. In plus, cu cat nivelul de educatie este mai scazut, cu atat este mai mare numarul de persoane care aplica pentru acelasi post de nivel de intrare prost platit. Cu toate acestea, cu calificarile si studiile potrivite, iti vei creste sansele de a obtine un loc de munca implinit. Doriti sa gasiti o modalitate de a va evidentia dintr-un grup de solicitanti? Invatati, educati-va, absolviti si obtineti cat mai multe calificari, abilitati, cunostinte si experienta.
Persoanele cu studii superioare si experienta variata au sanse mai mari sa obtina locuri de munca de experti bine platite. Studiati din greu, dedicati-va timpul si efortul pentru a dobandi cunostinte si a atinge un nivel inalt de competenta daca doriti sa duceti un stil de viata confortabil. Acreditarile tale sunt cele care vor motiva un potential angajator sa te aleaga pe tine in locul altui candidat.
A studia din greu in timpul scolii si a studiilor arata ca nu ti-e frica de munca grea si ca esti capabil sa-ti implinesti obiectivele. Angajatorii vad acest lucru ca pe un avantaj imens, deoarece toti prefera o forta de munca responsabila si informata. Odata ce ai absolvit, poti incepe sa cauti locuri de munca care sa iti ofere posibilitatea de a practica ceea ce ai invatat si, in acelasi timp, de a-ti asigura o remuneratie suficienta pentru nevoile tale.
Unul dintre beneficiile educatiei este ca sistemul educational ne invata cum sa obtinem si sa dezvoltam gandirea critica si logica si sa luam decizii independente. Cand copiii devin adulti, ei se confrunta cu o multime de probleme dificile – platiti imprumuturile pentru studenti, obtineti un loc de munca, cumparati o masina si o casa, asigurati-va familia etc. ar trebui sa poata lua decizii sanatoase cu privire la aceste diverse dileme.
Oamenii nu numai ca sunt capabili sa-si formeze propriile opinii, dar sunt si buni sa gaseasca argumente si dovezi solide si de incredere pentru a-si sustine si confirma deciziile.
Comentarii recente