Castile cu anulare a zgomotului s-au nascut pentru a „salva” unele persoane care traiesc in medii zgomotoase, lucreaza cu editare audio si video sau pur si simplu cauta sa se relaxeze mai mult atunci cand asculta muzica in viata de zi cu zi.
Cele mai populare tipuri de casti din acest segment aduc izolatie activa sau pasiva. In plus fata de structura, ele difera si in functie de pret. Dar purtarea acestui accesoriu este atat de buna si total sigura? Vedeti, in continuare.
Cum functioneaza o casca de anulare a zgomotului?
Caracteristica principala a acestor casti este exact ceea ce spune numele: blocheaza zgomotul extern pentru a permite sunetului, redat intern, sa ajunga la urechi cu cat mai putine interferente posibil. Este bine sa retineti ca aceste casti blocheaza majoritatea sunetelor ambientale (variind in precizie, in functie de model), dar nu 100%.
Zgomotele continue si mai consistente, cum ar fi ventilatoarele, motoarele si asa mai departe, sunt mai usor de izolat decat sunetele mai abrupte, cum ar fi tipetele, un ritm puternic sau cineva care vorbeste direct cu dvs.
Pentru consumatorul casnic al acestui tip de accesoriu, se poate spune ca anulatorii de zgomot (in special activele) indeplinesc de obicei bine rolul pe care il promit. In ceea ce priveste disponibilitatea pe piata, acestea pot fi gasite atat in modelele over-ear cum sunt castile wireless cu anulare a zgomotului Bose Headphones 700 Black, sub forma de cochilii care acopera intreaga ureche, cat si in ureche, deja cunoscutele in-ear.
Pentru a explica mai didactic cum functioneaza, sa le impartim intre cele doua tipuri cel mai frecvent comercializate:
- Casti active cu anularea zgomotului
- Casti pasive cu anularea zgomotului
Anularea activa a zgomotului in casti utilizeaza un fel de microfon, cum ar fi un filtru, care monitorizeaza zgomotul mediului si creeaza un sistem anti-zgomot din undele sonore create de dispozitivul insusi. Aceste unde imita structura zgomotului din exterior, actionand ca oglinzi, „reflectand” aceasta unda sonora externa si anuland-o.
Pe scurt, pentru forma activa, este necesar un hardware incorporat specific in acest scop, ceea ce face ca aceste modele sa fie mai scumpe.
Anularea pasiva a zgomotului este direct legata de designul si materialele cu care a fost creata casca. Modelele in-ear, cu structura cauciucata sau acustica de spuma in dopuri, sau chiar umplutura cochiliilor urechii, care acopera intreaga ureche, in modele cu tija, sunt exemple de anulare pasiva.
Anularea pasiva, spre deosebire de activa, este mai limitata si, in general, reuseste sa anuleze frecventele de peste 1 kHz.
Care sunt avantajele unei casti cu anulare a zgomotului?
- Experienta muzicala deosebita, fara aproape nicio interferenta externa;
- Mai putina oboseala, chiar si dupa o utilizare prelungita, mult datorita calitatii materialului utilizat;
3.Nu este necesar sa se utilizeze telefonul cu volumul ridicat pentru cea mai buna experienta. Uneori incercam sa compensam zgomotul extern prin cresterea volumului foarte tare a sunetului si, in consecinta, acestea afecteaza auzul.
- Castile de acest tip sunt tovarasi excelenti pentru calatorie (atunci cand nu conduceti), studii si munca (atunci cand acest lucru nu necesita o atentie deplina in jurul vostru).
Iar la sfarsit atat va mai spunem: aveti grija daca conduceti sau efectuati unele lucrari care necesita atentie zgomotelor externe, recomandat este sa nu purtati aceste casti, deoarece va izoleaza atat de bine incat nu mai auziti nimic.
Speram sa alegeti si dumneavoastra aceaste casti cu tehnologie de anulare a zgomotului, fiindca o sa va ofere nenumarate momente de placere auditiva.
Comentarii recente