Poză de Konyvesotto pe Pixabay.com
Agricultura este un domeniu recunoscut pentru lipsa de predictibilitate pe care o produc factori precum instabilitatea climatică, fluctuaţiile pieţei, provocările legislative sau juridice, de natură să afecteze performanţa unei culturi. Din acest motiv, accesul la forme de finanţare potrivite atât industriei, cât şi nevoilor fermierilor, devine imperios necesar pentru o agricultură sustenabilă şi performantă. Iar o soluţie potrivită pentru a sprijini nevoile specifice ale persoanelor juridice care activează în agricultură este creditul agricol. Dacă eşti fermier şi iei în calcul contractarea unui credit agricol, acest articol reuneşte cele mai relevante avantaje pe care acesta ţi le aduce, astfel încât să iei o decizie informată, potrivită nevoilor şi posibilităţilor tale reale.
Avantajele unui credit agricol
Atunci când îţi desfăşori activitatea într-un domeniu cu un nivel crescut de incertitudine, precum agricultura, este necesar să ai acces la soluţii financiare pentru orice tip de situaţie, iar creditul agricol este un produs bancar gândit special pentru specificul şi nevoile industriei agricole. Dacă iei în calcul să contractezi chiar tu un credit agricol, iată care sunt cele mai importante avantaje cu care acesta vine la pachet.
Capacitate crescută de a face faţă incertitudinilor şi riscurilor
Agricultura este un domeniu cunoscut pentru numeroasele sale vulnerabilităţi, de la schimbări climatice, la boli ale animalelor sau plantelor, şi terminând cu schimbări legale şi de piaţă. Un credit agricol care include opţiuni de asigurare şi garanţii de natură să protejeze fermierii poate reprezenta o binevenită plasă de siguranţă financiară, oferind fermierilor ocazia de a naviga perioadele dificile fără a fi nevoiţi să sacrifice dezvoltarea afacerii lor.
Flexibilitate financiară şi o mai bună gestionare a fluxurilor de numerar
Ciclurile de producţie specifice agriculturii generează fluxuri de numerar neregulate şi sezoniere, iar creditele agricole sunt specific concepute pentru a oferi un grad mai ridicat de flexibilitate, comparativ cu alte tipuri de credite, dat fiind că se mulează pe ciclurile agricole. Totodată, ele sunt o sursă de capital ce ajută fermierii să gestioneze cu mai multă eficienţă plăţile pentru seminţe, îngrăşăminte, furaje, utilaje sau alte cheltuieli, fără să compromită lichidităţile necesare pentru alte operaţiuni.
Oportunităţi de investiţii
Agricultura este un domeniu în care, pentru a performa, este necesar să investești permanent în tehnologii noi. Accesul la finanţare pe care îl oferă un credit agricol poate uşura accesul fermierilor la echipamente tehnice avansate, la oportunităţi de modificare şi extindere a infrastructurii existente, precum şi la extinderea suprafeţei cultivate, ajutând orice afacere din domeniul agricol să prospere.
Acces la consultanţă financiară
Instituţiile de creditare ce oferă credite agricole au specialişti care pot oferi consultanţa necesară, specializată pe specificul unei afaceri agricole, ceea ce ajută la optimizarea planurilor de afaceri sau la mai buna navigare a pieţelor agricole.
Mai bune relaţii cu furnizorii şi clienţii
O sursă stabilă de venit permite oricărei afaceri să negocieze termeni contractuali mai favorabili, îmbunătăţind nu doar relaţiile cu furnizorii şi clienţii, ci şi reputaţia în lanţul de aprovizionare sau gradul de încredere al partenerilor de afaceri.
Un credit agricol este un instrument util şi necesar când vorbim despre un câmp de activitate cu un parcurs atât de imprevizibil, însă asta nu înseamnă că trebuie aleasă prima ofertă întâlnită. Documentează-te atent, alege o instituţie de creditare cu un istoric bogat şi transparent, precum Portofin.ro, şi bucură-te de un instrument financiar gândit special pentru afacerea ta.
Comentarii recente