Un motocultor este o masina agricola importanta pentru cei care isi cultiva propria gradina sau terenul agricol. Alegerea unui motocultor poate fi o sarcina dificila, deoarece exista o gama larga de optiuni disponibile pe piata. Inainte de a alege un motocultor, este important sa luati in considerare cateva aspecte importante, te pot ajuta si expertii bostri de la Piese Agricole Const.
Primul lucru de luat in considerare este dimensiunea terenului pe care intentionati sa il cultivati. Daca terenul este mic, un motocultor mai mic poate fi suficient. Insa, daca aveti un teren mai mare, ar trebui sa optati pentru un motocultor mai mare si mai puternic. In general, cu cat motocultorul are o putere mai mare, cu atat va fi mai usor sa efectuati lucrarile de cultivare si pregatirea solului.
In al doilea rand, ar trebui sa luati in considerare adancimea panzei de sol pe care o puteti regla cu motocultorul. Aceasta poate varia in functie de tipul de sol pe care il aveti, de obicei intre 10-25 cm. Daca intentionati sa cultivati culturi care necesita o adancime mai mare, cum ar fi cartofii, ar trebui sa optati pentru un motocultor cu o adancime de cel putin 25 cm.
In al treilea rand, este important sa luati in considerare tipul de sol pe care il aveti. Daca aveti un sol argilos, ar trebui sa cautati un motocultor cu o putere mai mare, deoarece acesta va fi mai dificil de lucrat. De asemenea, daca aveti o zona cu pietre sau cu radacini, un motocultor cu cutite mai puternice ar fi util pentru a taia si a elimina aceste obstacole.
In final, este important sa luati in considerare marca si garantia produsului. Ar trebui sa cautati o marca de incredere, care ofera o garantie solida. In acest fel, puteti fi sigur ca investitia dvs. va fi una durabila si fiabila.
Un alt parametru important atunci cand alegeti un motocultor este greutatea acestuia. Daca nu este suficient de greu, nu va avea o aderenta buna la sol si va „sari” sau va derapa. Greutatea masinii nu ar trebui sa fie mai mica de 70 kg, daca veti cultiva un sol de duritate medie. Daca acesta din urma este mai dur, va recomandam ca motocultorul sa cantareasca cel putin 95 kg.
Caracteristici de luat in considerare
Atunci cand alegeti un motocultor, cunoscut si sub numele de tractor mic, cheia este functiile pe care le poate indeplini. Cu ajutorul acestuia puteti:
- Sa arati gradina primavara si toamna.
- Sa greblati si sa scarificati.
- indepartati radacinile si buruienile.
- Semanati si plantati.
- recolta culturile de radacini.
- tundeti si intretineti gazonul.
- pregatiti fanul pentru animalele domestice.
- sa transporte diverse incarcaturi.
- sa deszapezeasca iarna.
In concluzie, alegerea unui motocultor depinde de dimensiunea terenului, adancimea panzei de sol, tipul de sol si marca/garantie. Este important sa faceti o cercetare temeinica si sa luati in considerare toate aceste aspecte inainte de a face o achizitie. Cu un motocultor adecvat, veti putea sa va pregatiti terenul pentru cultivare intr-un mod eficient si productiv.
Motosapele si motocultivatoarele sunt adesea confundate unul cu celalalt, dar fiecare serveste un scop diferit. Inainte de a cumpara sau a inchiria oricare dintre piese de echipament, este important sa intelegeti cand ar trebui sa folositi o motocultoare si cand sa folositi un cultivator.
Motocultoarele au motoare puternice si sunt disponibile atat in modelele din fata, cat si in cele din spate. Motocultoarele din spate au colti care se afla in spatele motorului. Motocultoarele din spate sunt relativ usor de manevrat, pot sapa adanc si sunt excelente pentru cultivarea unei suprafete mari. Motocultoarele din fata au colti in fata motorului. In general, sunt folosite pentru gradini mai mici, care nu au atat de multe radacini sau buruieni cu care sa se lupte.
Motocultoarele de gradina sunt folosite pentru a sparge pamantul dur si pentru a pregati patul de gradina pentru plantare. Cultivarea solului este esentiala pentru noile paturi de gradina si ar trebui sa fie intr-adevar considerata o cerinta. Sanatatea solului este mult imbunatatita prin placi si face plantarea semintelor mai usoara. Prin rasturnarea pamantului, aduci pamant proaspat la suprafata si creste cantitatea de umiditate pe care o vor primi plantele tale.
Un cultivator are dinti mai mici si un motor mai putin puternic decat un motocultor, asa ca nu este menit sa sparga pamant. Incercarea de a cultiva solul cu un cultivator ar face o zi lunga si grea. Cultivatoarele pot fi alimentate cu gaz sau cu cablu si electrice fara fir.
Cultivatoarele ar trebui folosite pentru amestecarea solului care a fost deja rupt, cum ar fi atunci cand se adauga compost sau ingrasamant dupa cultivare si inainte de plantare. Cultivatoarele pot fi folosite si dupa plantare pentru combaterea buruienilor. Cultivarea dupa ce plantele tale s-au strapuns va ajuta, de asemenea, noile lastari sa aiba acces la apa si alti nutrienti pe masura ce cresc.
Comentarii recente