In ultimii ani, casele de containere au devenit cea mai buna alternativa in ceea ce priveste constructia, aceasta optiune interesanta va permite sa construiti case foarte repede, la costuri reduse si cel mai bun dintre toate, fabricarea sa este prietenoasa cu mediul inconjurator.
O casa de containere nu este altceva decat o casa construita cu containere maritime reciclate (da, cele care sunt folosite pentru a transporta marfuri pe nave).
Containerele de mare sunt realizate in cea mai mare parte din otel, astfel incat atunci cand sunt utilizate ca un corp de constructie, va sunt asigurate de o casa robusta.
Alegerea acestui tip de constructie este o idee riscanta, dar una care va va umple de satisfactie odata finalizata.
Mai jos vom sti totul despre arhitectura cu containere, avantajele si dezavantajele acestui tip de constructie si multe altele.
Istoria si originea caselor de containere
Includerea arhitecturii prefabricate in Statele Unite a revolutionat sectorul ca un fapt inovator care ar aduce societatii un numar mare de beneficii.
La inceputul secolului al XX-lea, odata cu sosirea acestui nou mod de a construi in Europa, beneficiile constructiei prefabricate au fost unificate cu constructia traditionala.
Originea constructiei de case in containere nu este in intregime clara, unele citate mentioneaza utilizarea acestui tip de material pentru a face case locuibile in scopuri militare.
Potrivit inregistrarilor oficiale, nu a fost pana in noiembrie 1987 ca un om pe nume Phillip Clark a depus un brevet pentru ideea sa, care a fost bazat pe „metoda de a transforma unul sau mai multe containere de otel de transport maritim intr-o cladire locuibila.”
Clark a descoperit ca aceste containere ar putea fi amplasate ca un suport pentru a crea o cladire locuibila, subliniind ca materialul containerelor a fost perfect pentru a fi utilizat pentru constructii modulare intr-un mod ideal.
Dar abia in 1994 a fost inregistrata prima constructie realizata cu containere.
A fost o pensiune care a gazduit pana la 120 de persoane, acest proiect a culminat satisfacator in 2008 si a fost nevoie de o investitie de 227.000 de dolari.
Din acel moment, utilizarea containerelor pentru case a devenit din ce in ce mai frecventa, ajungand sa gaseasca constructii impresionante realizate din acest material.
Caracteristicile caselor in containere
Constructia de case in containere ridica intr-un mod interesant elaborarea cladirilor locuibile intr-un mod practic, de executie rapida si la costuri reduse.
Din acest motiv, tot mai multi oameni aleg acest tip de proprietate pentru a face viata de familie.
Acest sistem inovator are mai multe caracteristici care le fac sa iasa in evidenta de la un alt tip de carcasa. Vezi detalii pe HeboRom.
Care sunt principalele caracteristici ale caselor de containere?
Constructii eficiente si timpi de executie mai scurti
Deoarece containerul este structura principala a casei, procesul de fabricatie este mult mai scurt decat cel al unei constructii traditionale, deoarece acestea sunt de obicei stivuite intr-un mod simplu ca o piesa lego gigant.
Conditionarea containerului pentru a-i da o noua utilizare incorporeaza toate materialele constructiei unei case si, de obicei, nu dureaza mai mult de 2 luni pentru a obtine o casa gata sa fie locuita.
Cum au aparut casele din containere
Spre ultima parte a celei de-a doua revolutii industriale (inceputul anilor 1900), aceasta lipsa de standardizare devenea o problema reala, mai ales avand in vedere cat de raspandite devenisera trenurile. Transferul marfurilor de la nave la trenuri a fost extrem de lent si a provocat intarzieri majore si blocaje in multe porturi. Navele mai mari ar dura aproximativ o saptamana sa se descarce si apoi sa se reincarce. Acesta a fost singurul mod de a transporta marfuri si timp de secole acest proces a ramas neschimbat.
Era o mare nevoie de o metoda standardizata de transport, dar pentru ca acest lucru sa se realizeze, o intreaga serie de industrii aveau nevoie de aliniere, cum ar fi navele, trenurile, camioanele si terminalele portuare. Dupa cum va puteti imagina, ar fi nevoie de multa munca si persuasiune pentru a face posibila o astfel de isprava.
Multi oameni din intreaga lume cunosc numele Henry Ford, dar Malcolm McLean este abia cunoscut. In doar cateva minute, vei intelege de ce a contribuit atat de important la lume.
Malcolm McLean s-a nascut in 1914 si a crescut la o ferma din Carolina de Nord. Dupa ce a terminat scoala in 1931, a lucrat cativa ani pentru a economisi suficienti bani pentru a cumpara un camion la mana a doua. In 1934 si-a lansat afacerea de transport. McLean si-a extins in curand afacerea de transport si avea cinci camioane care rulau sub el.
In timpul unei livrari de rutina de baloturi de bumbac in 1937, din Carolina de Nord in New Jersey, McLean a fost martor la incarcarea si descarcarea de marfa a muncitorilor portuari, ceea ce a durat ore si ore. S-a gandit ce pierdere de timp si bani era asta.
Comentarii recente