Calitatea apei care circula prin sistemul apeduct din Romania nu este intotdeauna de cea mai buna calitate. Aceasta problema nu tine doar de lucrarile care se fac pentru purificarea apei din statia de epurare, ci si de sistemul de apeduct in general, care este vechi.
In consecinta, chiar si atunci cand se face un tratament decent apei, lichidul care ajunge in casa nu este in totalitate potrivit pentru consumul uman direct. Solutia este simpla: instalati un filtru sau un purificator. Dar printre atat de multe modele, preturi si mituri, exista cateva intrebari nerezolvate: Cum ramane cu intretinerea? Care este durata de viata a unui filtru de apa? Merita instalat?
Am nevoie de un filtru de apa?
Raspunsul scurt este da, aveti nevoie de un filtru, precum si de un purificator pentru apa dumneavoastra de baut. Pare o exagerare, dar instalarea unui filtru standard si completarea acestuia cu un purificator cu o tehnologie care elimina orice urma de contaminanti din apa, sunt perechea perfecta pentru a garanta atat sanatatea tuturor oamenilor care traiesc in casa, precum si integritatea aparatelor dumneavoastra.
Un filtru de apa va fi cu adevarat util. Acesta se va ocupa de colectarea celor mai mari sedimente, care sunt cele care sunt tarate din sistemele de conducte municipale. Acestea retin toate particulele solide, cum ar fi murdaria, mineralele, pietrele, printre alte reziduuri.
Cat dureaza filtrul de apa?
Filtrul de apa, fie ca este cel standard sau purificator, are o durata de viata destul de mare, poate rezista chiar si cateva decenii, dar cartusul intern, care este cel care face toata munca de purificare, are o durata de viata limitata.
Durata de viata utila a acestor cartuse filtre apa depinde in mare masura de calitatea apei. In locurile cu o calitate mai slaba a apei, filtrul trebuie schimbat mai des, in timp ce in locurile in care apa a fost pretratata, filtrul poate dura mai mult. Cel mai bine este sa schimbati filtrul la fiecare sase luni.
De unde stiu daca ar trebui sa schimb filtrul de apa?
Este important sa verificati aspectul, mirosul si gustul apei si sa tineti o evidenta a ultimei dati cand ati schimbat-o, astfel incat sa nu treaca prea mult intre schimbari. Acordati atentie tuturor pistelor si nu lasati niciodata filtrele pornite prea mult timp:
– Daca detectati ca exista un miros de clor, un gust neplacut sau o culoare diferita de cea cristalina obisnuita, este timpul sa va ganditi la inlocuirea cartuselor purificatoare.
– Daca atunci cand serviti un pahar cu apa, observati ca exista o culoare diferita sau vedeti particule care plutesc in lichid.
– Daca presiunea de iesire a apei din filtru scade, deoarece aceasta indica faptul ca conductele interne ale filtrului sunt infundate de impuritati.
– Daca observati ca filtrul sau cartusul intern arata deteriorate, isi schimba culoarea sau arata murdar.
– Daca apa care ajunge acasa este prea impura. Poate parea tulbure, poate avea un miros puternic de clor sau metal sau particule in suspensie. In aceste cazuri, filtrele functioneaza mult mai greu, se supraincarca mai repede si necesita schimbari mai frecvente.
Comentarii recente