Aceasta este o intrebare pe care multi oameni si-o pun la un moment dat.
Te simti rau, cu un oarecare disconfort care crezi sau ti s-a spus ca poate fi legat de o problema cardiaca. Din acel moment, chiar daca disconfortul este usor si nu iti limiteaza viata, incepi sa te gandesti daca treci cu vederea ceva important. Ceva care ar putea fi o problema serioasa, daca este verificat la timp, ar putea fi tratata cu usurinta.
Inca mai apar multe intrebarIi despre acest subiect si multi pacienti se intreaba cand trebuie sa vada un cardiolog.. Asa ca scriem acest articol pentru a incerca sa clarificam ce simptome ar trebui sa ne avertizeze si necesita o consultatie si care nu..
De asemenea, trebuie sa va reamintim ca in trecut medicina era considerata si o arta, deoarece in medicina doi plus doi nu este intotdeauna patru; Uneori sunt cinci si alteori nu ajung la trei. Vrem sa spunem ca in ciuda tuturor progreselor pe care stiinta medicala le-a experimentat in ultimul secol, nu este o stiinta exacta si simptomele nu sunt intotdeauna aceleasi sau se refera la acelasi lucru.
Sa incepem atunci! Vom enumera simptome care ar putea fi legate de o problema cardiaca.
- Dureri in piept
Inima nu doare. Bineinteles ca doare! Unii pacienti merg la cabinet spunand: „Domnule doctor, chiar daca stiu ca inima mea nu ma doare…” Inima doare. Dar ce fel de durere sugerati ca ar putea fi o problema cardiaca? O durere, in capul pieptului, ca o “gheara” poate indica o problema cardiaca.
- Palpitatii
Spunem ca avem palpitatii in diferite circumstante. De la momentul in care simtim ca inima bate repede pentru ca am facut exercitiu fizic sau suntem nervosi, pana la senzatia ca bate foarte repede fara niciun motiv explicabil, cand observam pulsatii neregulate, lipsa unei batai, sau cand simtim o bataie mai puternica decat altele. Poti merge la un cabinet cardiologie Bucuresti pentru a investiga palpitatiile si alte probleme cu inima.
- Oboseala
Conceptul de oboseala poate fi foarte variabil de la o persoana la alta, chiar si dintr-o regiune in alta a tarii.
In timp ce unii o interpreteaza ca oboseala sau slabiciune musculara, altii ca un sentiment de dificultati de respiratie si altii chiar, ca o greata.
Conceptul de oboseala care ar putea fi legat de o problema cardiaca este sentimentul de dificultati de respiratie. Cand mancam de exemplu, simtim ca obosim. Acest lucru nu este normal.
Nu ne referim neaparat la senzatia ca nu intra suficient aer in plamani sau ca nu iti poti umple complet pieptul cu aer sau chiar la senzatia ca trebuie sa suspini adanc. Aceste simptome sunt de obicei mai legate de procesele legate de anxietate/depresie.
Oboseala care poate fi legata de o problema cardiaca este ceea ce medicii numesc dispnee, care este asociata cu necesitatea de a respira rapid pentru ca ne simtim cu adevarat obositi ca si cum am facut un efort semnificativ, chiar daca nu am facut cu adevarat sau a fost minim.
Importanta ingrijirii corespunzatoare a inimii
A avea grija de inima ta ar trebui sa inceapa din tinerete si sa continue de-a lungul vietii. Cu toate acestea, multi oameni neglijeaza sanatatea inimii pana cand ajung in varsta. Din fericire, niciodata nu este prea tarziu sa faci schimbari in stilul de viata care sa-ti imbunatateasca sanatatea inimii. Intelegerea modului in care functioneaza inima iti va oferi un stimulent mai mare sa traiesti o viata sanatoasa pentru inima pe masura ce imbatranesti.
Inima ta are o sarcina importanta in a-ti face corpul sa functioneze. Pompeaza sange prin sistemul circulator pentru a hrani organele si tesuturile din organism. Partea dreapta a inimii trimite sange la plamani, umplandu-i cu oxigen. Partea stanga pompeaza acest sange plin de oxigen prin artere pentru a hrani organele corpului si pentru a elimina excesul de deseuri.
Imbatranirea poate modifica compozitia vaselor de sange si a arterelor, limitand fluxul de sange catre organism. Odata cu varsta, arterele pot deveni rigide si dure sau pot dezvolta placa, impiedicand sangele sa curga liber catre si din inima. Acest lucru poate face ca inima sa pompeze mai greu, crescand ritmul cardiac sau tensiunea arteriala. In timp, fluxul sanguin restrictionat poate slabi inima, ducand la boli de inima.
Este posibil sa nu observati simptome de boli de inima in stadiile incipiente, dand impresia ca nimic nu este in neregula. Obtinand examinari si examene regulate, va puteti asigura ca inima dumneavoastra este sanatoasa. Daca incepeti sa aveti ameteli, oboseala, dificultati de respiratie, transpiratii reci, confuzie, dureri de cap sau vertij fara nicio cauza aparenta, spuneti medicului dumneavoastra, deoarece acestea ar putea fi semne de avertizare ale bolilor de inima.
Desi unele probleme cardiace sunt ereditare, multe sunt cauzate de faptul ca nu aveti grija de inima dumneavoastra. Un stil de viata sanatos va va imbunatati sanatatea inimii, astfel incat sa va puteti bucura din plin de anii seniori.
Comentarii recente