Este cunoscut faptul că plantele au efecte pozitive asupra sănătății și prosperității noastre. Fără îndoială, afirmația nu reprezintă doar un mit! Certificarea? Planta, înșelător firavă, denumită bambusul norocos, este un real dirijor pentru lucrurile care ne îl înconjoară. Privește!
Bambusul este apreciat ca fiind o plantă feng-shui care poartă noroc. Planta cunoscută sub numele de bambus, care poate fi tunsă și decorată în diferite moduri, este în realitate o varietate de Dracaena sanderia, care provine din Camerun.
Iată de ce bambusul norocos este o plantă ideală pentru interior
Atunci când vei lua hotărârea de a alege o plantă din magazin, asigură-te că nu prezintă zgârieturi, are culoarea verde și solul nu este uscat. Aceasta trebuie să aibă cel puțin câteva rădăcini, indiferent dacă este plantată în ghiveci, în vaze sau boluri. În conformitate cu tradiția, poate fi cea mai bună opțiune să alegei plante cu trei sau opt crenguțe, deoarece în feng-shui aceste numere sunt favorabile.
Planta care prezintă opt crenguțe are tendința de a avea două dintre ele ondulate. Atunci când aduci planta acasă, pune-o la lumina intensă, în preajma unei ferestre, însă nu direct în soare. O poți uda doar dacă nivelul apei este sub 50%. Nu o stropi dacă nivelul apei rămâne mare cel puțin două zile de la momentul achiziției. Acest lucru îi permite să se adapteze la noul ei cămin. După ce ai plantat bambusul într-un ghiveci, nu îl uda prea mult, însă nu da voie solului să se usuce complet. Poți alege un bambus norocos de pe Verdena.ro, iar pentru un aspect special, poți înnoda crenguțele cu o panglică, la alegere, între culoarea roșie sau aurie. Mare atenție să nu strângi prea tare panglica. Bambusul se poate răni facil, ceea ce îi reduce aspectul plăcut și valoarea decorativă. Odată adaptată planta la proaspătul mediu, o poți uda și muta pentru a o așeza definitiv. Trebuie luat în considerare faptul că unele varietăți de Dracaena sunt otrăvitoare, așa că trebuie plasate în locuri ferite de copiii și animale de companie.
Bambusul constituie un exemplul de plantă care poate crește fără sol. Adăpostită de soarele direct, planta va crește bine, dacă este udată cu apă de calitate. Se poate folosi apa de la robinet, lăsată într-un vas timp de douăzeci și patru de ore, astfel încât substanțele precum clorul și fluorul se vor evapora. Acest proces este cunoscut sub numele de purificare parțial naturală. Trebuie să schimbi apa bambusului în mod frecvent. Se poate adăuga îngrășământ similar cu cel folosit pentru plantele de acvariu, însă nu deseori. Bambusul norocos rezistă câțiva ani și poate crește până la 70 de centimetri.
Dacă este plantat în sol, acesta trebuie menținut umezit, planta extrăgând substanțele importante. Crenguțele prea hrănite vor deveni galbene, prezentând o înfățișare nesănătoasă. Toate acestea sunt datorate furnizorilor, care îngrașă plantele pentru ca acestea să crească cu rapiditate, ca mai apoi să fie vândute la prețuri mai mari. Așadar, ce se poate face? Schimbă apa numaidecât și nu folosi vitamine pentru plante timp de o lună. O crenguța îngălbenită prezintă un proces ireversibil. Tăierea regiunii afectate poate constitui o măsură strategică, putând stopa răspândirea anumitor boli. Principiul se aplică majorității plantelor din sortimentele de interior.
După ce ai văzut bambuși spiralați în magazine, incontestabil te vei întreba cum să faci acest lucru acasă. Este mai simplu decât îți poți imagina. Bambusul se orientează în funcție de lumină. Daca vezi că se formează o buclă, este nevoie doar de o rotire periodică a vasului sau a ghiveciul. Poți obține spirala mult dorită dacă ai răbdare și tenacitate.
Așadar, acestea sunt principalele informații de care ai nevoie pentru a putea îngriji cu ușurință bambusul norocos chiar la tine în birou sau acasă! Ține cont de nevoile sale de bază, iar planta te va răsplăti cu un aspect de invidiat!
sursa foto: Unsplash.com
Comentarii recente