Asigurarea de viata este una care acopera o situatie neprevazuta in caz de boala grava sau deces al unei persoane pentru a acoperi acest risc in schimbul platii unei prime.
Odata cu aparitia acestei situatii, asiguratul primeste despagubiri. In general, acesti bani pe care asiguratul ii primeste ca urmare a decesului sau vor avea ca beneficiari mostenitorii legali din oficiu ca sot/sotie sau copii, desi este adevarat ca acestia pot fi modificati oricand.
Contractarea asigurarilor de viata
Asigurarea de viata poate fi achizitionata prin asigurarea mai multor persoane. Este foarte important sa se analizeze solvabilitatea companiei de asigurari si riscurile pe care le acopera, deoarece unele asigurari pot acoperi si situatii din viata, cum ar fi cheltuielile de pensionare sau inmormantare.
OVB Romania asigurari de sanatate este locul din care iti poti achizitiona asigurarea de care ai nevoie.
Acest tip de asigurare este considerat un sistem de protectie a familiei, mai ales atunci cand asiguratul este cel care o sustine financiar.
Plata politei va depinde de multi factori, printre care putem evidentia varsta, cu cat este mai mare cu atat plata taxei este mai mare, deoarece probabilitatea ca evenimentul sa se desfasoare este mai mare, istoricul medical, tipul de munca pe care asiguratul o desfasoara.
Pe scurt, un studiu de probabilitate se face pe baza diferitilor factori numiti scoring.
Odata ce are loc situatia neprevazuta, beneficiarii vor putea in mod automat sa utilizeze capitalul compensat. Aceasta utilizare poate fi data sub forma de:
- Plata prin rate de-a lungul timpului.
- Capital prin plata sumei totale.
In general, asigurarile de viata se pot bucura de contributii relativ mici datorita solidaritatii sistemului, deoarece societatile de asigurari acopera toate riscurile datorita sumei contributiilor tuturor asiguratilor, tinand cont de faptul ca probabilitatea ca toate evenimentele asigurate sa se desfasoare in acelasi timp sau ca valoarea economica a evenimentului sa fie intotdeauna mai mica din punct de vedere economic decat suma totala la care s-a contribuit.
Tipuri de asigurari de viata
Exista diferite tipuri de asigurari de viata:
- Temporar sau pe viata.
- Nivelul sau prima de risc, prima variaza in functie de varsta sau plata primei este constanta in timp.
- Asigurare individuala.
- Asigurare de grup.
Incheie o asigurare de viata
- Alegerea a ceea ce este o asigurare de viata poate parea ca o sarcina dificila, dar daca stii clar ce vrei pentru, vei economisi timp. Aceasta politica poate oferi multe beneficii, in special siguranta ca familia nu o sa ramana neprotejata daca se intampla o tragedie cu tine.
Asigurari de viata in ce priveste ipoteca
- Bancile ofera, de obicei, conditii mai bune cu privire la creditele ipotecare daca incheii o asigurare de viata. Prin urmare, unele companii cu care se contracta o asigurare de acest tip sunt entitati bancare. Cu toate acestea, nu ai obligatia de a lua o asigurare cu banca, dar poti cauta asiguratorul dorit. Asigurarea de viata cu acoperire de deces care se contracta la achizitionarea unui imprumut de acest tip indeplineste o misiune economica.
Care sunt cele mai comune cauze care genereaza decesul?
In 2019, boala Alzheimer si alte forme de dementa s-au clasat pe locul 7 ca principala cauza de deces. Femeile sunt afectate in mod disproportionat. La nivel global, 65% dintre decesele cauzate de Alzheimer si alte forme de dementa sunt femei.
Una dintre cele mai mari scaderi ale numarului de decese este cauzata de boli diareice, decesele globale scazand de la 2,6 milioane in 2000 la 1,5 milioane in 2019.
Diabetul a intrat in primele 10 cauze de deces, in urma unei cresteri procentuale semnificative de 70% din 2000. Diabetul este, de asemenea, responsabil pentru cea mai mare crestere a deceselor barbatilor din primele 10, cu o crestere de 80% din 2000.
Alte boli care au fost printre primele 10 cauze de deces in 2000 nu mai sunt pe lista. HIV/SIDA este unul dintre ele. Decesele cauzate de HIV/SIDA au scazut cu 51% in ultimii 20 de ani, trecand de la a 8-a cauza de deces la nivel mondial in 2000 la a 19-a in 2019.
Bolile de rinichi au crescut de la a 13-a cauza de deces in lume la a 10-a. Mortalitatea a crescut de la 813 000 in 2000 la 1,3 milioane in 2019.
Banca Mondiala clasifica economiile lumii in patru grupe de venituri – pe baza venitului national brut – scazut, mediu-inferior, mediu-superior si ridicat.
Oamenii care traiesc intr-o tara cu venituri mici sunt mult mai probabil sa moara din cauza unei boli transmisibile decat a unei boli netransmisibile. In ciuda declinului global, sase dintre primele 10 cauze de deces in tarile cu venituri mici sunt boli transmisibile.
Malaria, tuberculoza si HIV/SIDA raman toate in top 10. Cu toate acestea, toate trei sunt in scadere semnificativa. Cea mai mare scadere dintre primele 10 decese din acest grup a fost pentru HIV/SIDA, cu 59% mai putine decese in 2019 decat in 2000, sau 161 000 si, respectiv, 395 000.
Bolile diareice sunt mai semnificative ca cauza de deces in tarile cu venituri mici: ele se claseaza in primele 5 cauze de deces pentru aceasta categorie de venit. Cu toate acestea, bolile diareice sunt in scadere in tarile cu venituri mici, reprezentand a doua cea mai mare scadere a deceselor dintre primele 10 (cu 231 000 de decese mai putine).
Comentarii recente