Bijuteriile potrivite iti pot scoate in evidenta stilul si te pot face sa arati grozav si sa te simti minunat. Pe de alta parte, bijuteriile gresite, in functie de cu ce le imperechezi, te pot face sa arati neindemanatica si inconfortabila.
Mai multi oameni au bijuterii acum mai mult ca niciodata. Potrivit unui studiu, peste 3 miliarde de dolari s-au cheltuit doar pe bijuterii de Ziua Indragostitilor.
Daca intampini dificultati in a alege, iata trei indicatii simple care te vor ajuta sa alegi bijuteriile potrivite care se potrivesc cu tinuta ta.
- Scala este cheia
Dimensiunea bijuteriilor pe care le alegei ar trebui sa se potriveasca cu tinuta ta. Bijuteriile foarte mici pot fi umbrite de tinuta ta, depasind motivul pentru care le-ai purtat in primul rand. Bijuteriile foarte mari, pe de alta parte, te pot face sa pari neindemanatica.
Piesele de bijuterii mici si simple se potrivesc cu tinutele cu model. Intr-un astfel de caz, cerceii cu stifturi si colierele mici de perle se vor potrivi bine. Bijuteriile mari se potrivesc cu tinutele simple.
Daca porti o bluza simpla si pantaloni de blugi, poti asorta aceasta tinuta cu bratari groase sau coliere. Cu toate acestea, daca doresti sa creezi un aspect conservator sau formal, poti asorta bijuteriile mici si simple cu tinute simple intr-o singura culoare.
- Culoarea este foarte importanta
Culoarea este la fel de importanta atunci cand alegi bijuterii, cu exceptia cazului in care doresti sa arati ca un curcubeu. Bijuteriile din aur si argint se potrivesc cu toate tinutele, la fel si culorile neutre negru, alb si gri. Daca doresti alte culori, utilizeaza roata de culori. Alege bijuterii din aceeasi familie de culori ca si tinuta ta, cum ar fi verde si galben. De asemenea, poti alege culori opuse pe roata, cum ar fi verde si violet.
Chiar daca bijuteriile colorate arata grozav, bijuteriile cu mai mult de doua culori pot parea incarcate si nu se potrivesc cu tinutele tale.
- Definiti-va stilul
Stilul tau determina bijuteriile pe care le alegi. Stabileste regulile de utilizare a accesoriilor. Designul tinutei tale si ocazia vor dicta si accesoriile pe care le alegeti.
Pentru a crea un aspect profesional, poti opta pentru bijuterii simple precum cercei tip stift si un colier simplu. Daca vrei un look clasic, un colier de perle cuplat cu cercei cu diamante vor face o impresie buna.
Ar trebui sa porti bijuterii supradimensionate atunci cand doresti sa creezi un aspect emotionant, iar colierele cu bavete si cercei candelabru atunci cand creezi un aspect plin de farmec.
Pentru a obtine o combinatie perfecta de bijuterii, trebuie sa incerci diferite look-uri si sa vizitezi un magazin de bijuterii de lux online Hypnotica.ro. Cu timpul, urmand indicatiile de mai sus, te vei accesoriza precum o profesionista. Trebuie sa ti cont de ocazie in orice moment, astfel incat sa nu ajungi sa porti bratari mari atunci cand trebuie sa scrii pe computer toata ziua, ca de exemplu.
Cum a aparut aurul asa cum il stim azi?
Egiptul a creat ceea ce se numea Sikel, o moneda care cantarea 11,3 grame si a devenit unitatea de masura standard in Orientul Mijlociu. A fost facut dintr-un aliaj natural numit electrum, care era aproximativ doua treimi de aur si o treime de argint. Tot in aceasta perioada babilonienii au descoperit o metoda numita testul focului, una dintre cele mai eficiente modalitati de a testa puritatea aurului, care este inca folosita pana in zilele noastre. Cateva secole mai tarziu, in jurul anului 1200 i.Hr., egiptenii au descoperit ca pot alia aurul cu alte metale pentru a-l face mai puternic si pentru a-i conferi pigmenti de culoare diferite. De asemenea, egiptenii au inceput sa experimenteze in acest moment o metoda de turnare numita turnare cu ceara pierduta, in care o sculptura de aur duplicat este turnata dintr-o sculptura de ceara originala, un proces care poate fi folosit pentru a crea sculpturi minunat de complicate, atat de mult incat este, de asemenea, inca folosit pana in ziua de azi.
Cateva sute de ani mai tarziu, in Lidia, un regat din Asia Mica, prima batere a monedelor de aur pur a inceput in jurul anului 560 i.Hr. In anul 50 i.Hr., romanii au inceput sa emita o moneda de aur numita Aureus , care provine din cuvantul latin pentru aur, Aurum . De aici provine simbolul chimic de aur al Au pentru a reprezenta aurul pe tabelul periodic al elementelor. Putin peste o mie de ani mai tarziu, in 1066 d.Hr., William Cuceritorul Normandiei a devenit primul rege normand al Angliei si, odata cu cucerirea sa, a inceput un nou sistem monetar bazat pe monede metalice in Anglia.
Odata cu noul sistem de moneda bazat pe monede, a aparut infiintarea familiarelor „lire”, „silingi” si „pence”, lire sterline fiind literalmente o lira de argint sterlina. Pana in 1284, aproximativ o suta de ani mai tarziu, Marea Britanie a emis prima sa moneda de aur, Florin , in timp ce in Europa, in Italia de astazi, Republica Florenta a emis primul Ducat de aur., care a devenit in scurt timp cea mai populara moneda de aur din lume si a ramas asa timp de inca cinci secole. In 1787, prima moneda de aur din SUA a fost batuta de un aurar pe nume Ephraim Brasher si cativa ani mai tarziu, in 1792, guvernul SUA a adoptat Legea monedei, plasand tara pe un etalon argint-aur bimetalic, care era intr-o singura forma. sau altul pana in 1976, cand SUA au abandonat in cele din urma standardul aur pentru a se baza in intregime pe bani fiat. Intorcandu-se putin pana in 1848, un barbat pe nume John Marshall a gasit fulgi de aur intr-un parau din California, declansand astfel Goana aurului din California.
Comentarii recente