Tarom, te iubesc! Vezi ca se poate?

Tot citeam in media stiri despre scandalurile din Tarom. Ba ca e in pragul falimentului, ba ca managerii privati au fost infranti de sistem. Sncer, nu-mi explic. Lucrurile stau cu totul altfel in realitate. Am fost duminica la Aeroportul International (subliniez- International) sa iau un roman londonez.

Am luat jetonul de la parcare Sosiri, am intrat in parcare sa-mi las masina, dar parcarea era blocata. Locuri libere nu mai erau, iar unii incercau sa iasa dand in spate, altii sa avanseze, cert e ca niciunul nu misca un metro. Nu mai zic de cei care voiau sa-si scoata masinile ca sa ajunga acasa. Nimic. In tot acest timp, motoarele turau, claxoanele claxonau, soferii isi strigau uraturi de viata lunga, sanatate maxima si ceva cu decedatii din partea mamei. Pe scurt, consumul de benzina crestea, PIB-ul avansa (chior sa fi fost si nu aveai cum sa nu observi).

Eu prins fiind in “randul” celor care vor sa avanseze, la un moment dat coloana-din care nu aveai cum iesi- ma duce la iesire. Apar doi malaci: “Trage pe dreapta, trage pe dreapta!!!!”, urla Disperatii.

Trag pe dreapta ca nu te pui cu Malacii. “Bai, ai platit iesirea?”, ma ia primul Malac din scurt. Nu copilarisem impreuna, nu era prin urmare un mediu al tutuielii fratesti, dar cui sa-i explici asta? Eu tocmai pusesem Radio Cultural pe mute. “Coboara ACUM din masina! Pai nu iesi de aici pana nu platesti!”, zice Malacul numarul doi. Ok, ingaim cu voce scazuta, dar nici nu am apucat sa parchez….”Trage acolo pe dreapta , imi arata un loc marcat cu semn de parcare interzisa!”…Degeaba protestez, parchez si plec rapid sa nu ratez sosirea celui pe care il asteptam. ai aveam 15 minute…Nu mai zic, la coada erau cel putin 10 oameni- unii se plangeau ca merge greu, ca nu au sa dea rest la bancnote mari…

tarom1

Intru in aeroport, intreb primul om cu ecuson daca a aterizat cursa de Istanbul aia de 16,40, intrucat ecranul nu o afisa. Omul p care il asteptam petrecuse ultimele doua saptamani la Atena si Istanbul- nu venea asadar direct din Londra. “Intrebati si Dumneavoastra la informatii. Ce, imi dau Ei mie bani ca sa va spun?” imi arunca din mers o tipa care nu parea sa fie foarte ok platita. La Informatii, nimeni. Suntm capital europeana, cum sa nu ai un nenorocit de angajat la biroul de informatii al Aeroportului? Intreb o alta angajata cu ecuson: nu e NIMENI  la informatii? Ei, de obicei e. Dar o fi iesit pe undeva pe-aici. La o tigara. “, zice. Cat de lunga sa fie tigara aia de nu se terminase dupa 35 de minute?

informatii tarom

In fina, ma intalnesc cu omul pe care il astept, il iau in masina, plecam de pe Aeroport. Dar stau si acum sa ma intreb daca nu cumva sefii Tarom ajuta de fapt prin consum la creserea PIB-ului.

Ce daca pun caruta inaintea boilor.? Ma rog, la dispozitia boilor….

4 thoughts on “Tarom, te iubesc! Vezi ca se poate?

  1. In apărarea Tarom, tot ce ai descris e degringolada de la Compania de Aeroporturi Bucuresti

  2. musai sa zbori cu ei de vreo 2-3 ori si apoi schimbi parerea. Si mai in rau 🙂
    (au preturi de 2-3-4 ori mai mari ca alte curse similare, si conditiile deseori mai proaste, unele avioane sunt pline pe 1/4 etc)

  3. Deci Tarom administreaza Aeroportul International Henri Coanda Otopeni. Interesant! Nu stiam.
    In compensatie, probabil Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) instruieste pilotii si stewardesele Taromului. Poate le face si reparatiile avioanelor.

Leave a Reply