Recesiunea tehnica, manual de intrebuintare (pamflet)

Statistica locala a comunicat azi cifrele privind PIB-ul pe trimestrul al doilea. Tehnic, e o scadere de 1%. INS a trimis catre Eurostat in mare taina datele revizuite pe T1, unde se pare ca avem tot o scadere. Am scris aici despre asta, nu mai insist. Asadar, e recesiune tehnica, desi

Cum “citesc” oficialii aceste date:

Victor Ponta: Imi pare rau ca Eurostat joaca murdar, de partea lui Basescu Traian. Si apoi, chiar daca ar fi recesiune, titlul de doctor nu mi-l poate lua nimeni!

Mugur Isarescu: BNR nu comenteaza interventiile Guvernului pe cursul de schimb!

Liviu Voinea: Uitati-va in declaratia mea de avere! Vi se pare ca suntem in recesiune?

Basescu: Eu v-am avertizat ca asta va asteapta. Planul secret al lui Victor Viorel e sa bage eonomia mondiala in recesiune. Hă,hă,hă, stiti care e paradoxul lui Victor Viorel? Acela ca, desi se crede doctor, de fapt are nevoie de un doctor, hă,hă,hă…

Cartoon Network: Erau patru frati. Parintii ii botezasera ca sa-i tina minte mai usor, T1,T2,T3 si T4. Pareau niste copii cuminti, pana cand in mare secret, intr-o noapte, T4 2013 i-a tras un pumn in cap lui T1 2014 si l-a nenorocit. T3 insa e pregatit sa intervina….

EBA: Este in recesiune. Nu am alte comentari ca nu e ce faci, fataaaaaa, ne vedem si noi diseara la un sparanghel in Venetia? Nu vrei Venetia? Bine in Amsterdam e ok? scuze, primisem un telefon. Nu e giobul meu sa cunosc toate numerele.

INS: Pentru ajustarea seriilor principalelor agregate pe baza carora se estimeaza PIB prin metoda de productie si metoda cheltuielilor, se utilizeaza pachetul de programe DEMETRA (metoda TRAMO/SEATS). Acesta realizeaza estimarea efectului sezonier (evenimente care se întâmpla în acelasi moment, cu aceeasi magnitudine si directie în fiecare an. Ce ne-ati intrebat de fapt?

Bianca Dragusanu: Eu am avut multe trimestre consecutive de scadere ale notelor la scoala. Si cu toate astea, am silicoane? Am! Ma doreste barbati? Ma doreste! Care-i problema?

Adrian Minune: Daca ne retragem eu si cu fratiorii mei banii dati Guvernului din cantari, atunci sa vezi recepsiune din aia! Ca nici fratiorul Sile nu te mai scapa, cu toti banii lui!

 

 

One thought on “Recesiunea tehnica, manual de intrebuintare (pamflet)

  1. “Linişte, noi lucrăm cu cifre!”, era un banc cu economişti, pentru economişti, de pe vremea împuşcatului. Dar cifrele, “care ne arată cum este condusă lumea”, pot naşte şi texte de calitate, inclusiv literară. Cum este în cazul de față

Leave a Reply