Inger, ingerasul meu….(I)

Biserica e formata tot din oameni. Unii cu veritabila chemare duhovniceasca, altii cu mai putina. Va propun acum o altfel de privire asupra Bisericii. Una din interior. Nu va fi vorba aici despre predarea religiei in scoli si nici despre mediatizata scena a sfintirii cu trafaletul. Nu va fi vorba nici despre scutirea de taxe si impozite de care cultele din Romania se bucura (incorecta, dupa opinia mea). Vom publica cateva documente interne despre problemele interne ale BOR. Despre negocierile de chirii si/sau arenda (vezi procesul verbal mai jos linkuit), despre pretul lumanarilor si cum se vand acestea si despre profiturile acestui mega-business care e BOR. In care, din fericire, mai exista si slujitori onesti, musai e de mentionat asta.

Document intern:

“Permanenţa Consiliului Eparhial hotărăşte următoarele:
1.  Întrucât beneficiarii programelor de radio şi de televiziune Trinitas, ai cotidianului Ziarul Lumina şi ai fondului Filantropia sunt slujitorii şi credincioşii din parohiile noastre, fiecare parohie din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor să contribuie din fondurile ei şi după mărime, cu sume de bani destinate exclusiv susţinerii activităţii acestor mijloace moderne de lucrare pastoral-misionară şi social-culturală.
2. Aceste contribuţii financiare ale parohiilor să se facă în baza Hotărârii nr. 5147/11.12.2007 a Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi a Ordinului circular nr. 1416/12.02.2008 al Centrului Eparhial prin care s-a stabilit o sumă fixă pentru fiecare Protoierie, sumă care nu poate fi majorată abuziv.

trinitas1
3.  Colectarea sumei să se facă de comun acord cu parohiile şi mănăstirile din cuprinsul protoieriei, potrivit resurselor bugetare ale fiecărei unităţi de cult, iar plata să se facă din contul unităţii de cult direct în contul Radio Trinitas, cu depunerea la protoierie a dovezii de plată.


4.  Înfiinţarea de posturi clericale în cuprinsul Arhiepiscopiei   ucureştilor nu se face de către Protoierii, ci de către Permanenţa Consiliului Eparhial, din necesităţi pastoral-misionare, în urma unui studiu bine documentat prezentat spre aprobare Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL.
5. Protopopii din Arhiepiscopia Bucureştilor care, în urma evaluării efectuată de conducerea Centrului Eparhial, se dovedesc deficitari în privinţa corectitudinii şi a conştiinţei pastoral-misionare vor fi înlocuiţi

Cititi mai jos un proces verbal intern din BOR si veti vedea cu ce alte probleme se confrunta Biserica.Merita!

P.V. 18.03.2008

Sau, puteti vedea de ce e bine ca lumanarile nu sunt luate in cosul de consum calculat de INS. Inflatia ar sari in aer :))

10296563_10202822994033813_2631599703014900082_nVa urma

3 thoughts on “Inger, ingerasul meu….(I)

  1. Omule, tu în ce limbă scrii? Ți-e lene să scrii cu diacritice sau ți se rupe? Altfel, frumos spus, respect!

  2. poate ar fi bine sa-l punem pe Patriarh premier. Se pare ca e mai bun la colectatul arieratelor 🙂

Leave a Reply