Ce sta in spatele generozitatii bancare?

BRD Finance anunta încheierea unui nou parteneriat cu reteaua Peugeot, în vederea oferirii de avantaje exclusive posesorilor de carduri Carrefour MasterCard, în cadrul unei campanii ce se derulează pâna la finele anului, zice un comunicat de luni al bancii cu capital francez. Intotdeauna cand vine vorba de asemenea promotii, daca te intrebi: ce e in spatele acestei actiuni, intri in zone nebanuite. S-o luam babeste.

carf3 Cum sta Carrefour in piata, de pilda.Mai sus aveti timpul mediu pe care il petrece un client in magazin. Observati ca peste o treime sta mai mult de un ceas ca sa isi faca cumparaturile. Inainte vreme, cand nici criza nu izbucnise, cei care petreceau mai bine de o ora ca sa isi cumpere  cele trebuincioase, era mult mai mic. Iar bonul de casa reflecta fidel acest lucru. Oamenii ingramadeau in cos tot ceea ce credeau ca o sa aiba nevoie, dupa care fugeau la casa. Pe card, de la circa 200 de ron, cat era bonul mediu/client, a scazut acum la 113 ron. Prin urmare, si castigul BRD Finance.

carf5

De ce ar merge lumea la Carrfour? Mai sus aveti o explicatie.

carf4 Ce ii face pe bucuresteni sa aleaga Carrefour, gasiti mai sus.

 

carf2 Am uitat sa spun, aceste analize sunt facute chiar de ei. Sunt valabile pentru Carrefour Berceni, acolo unde stau eu. La cerere, va pot da analizele similare pentru orice unitate Carrefour din tara.

Si eu daca as fi banca finantatoare m-as gandi si la alte solutii. Ceea ce au facut si francezii. Mai uitati-va si la veniturile clientilor si ganditi-va la gradul lor de indatorare, care a crescut si care nu le mai permite sa ia noi imprumuturi

carf1

In final, un singur sfat: nu cadeti in orice capcana a retailerilor sau a bancilor. Bancilor le e vital sa produca bani. Managerii numiti pe Romania nu iau bonusuri si salarii  de zeci de mii de euro lunar daca nu produc. Iar ca sa produca, trebuie sa vina cu ceva nou. Nu intotdeauna si cu ceva inteligent.Si nu e cazul Carrefour, toate procedeaza la fel.

Think twice, mai devreme sau mai tarziu o sa va coste.

 

Leave a Reply