Cum va face dl Ponta?

Dl. Ponta spune asa: vom avea 24 de ministri (fata de 20 cati sunt in prezent) si 24 de ministere (fata de 16, in prezent), dar ca nu vor creste cheltuielile cu nici un leu si nici organigrama nu va avea mai multe posturi decat in prezent. Afirmatia mi se pare usor hazardata cata vreme numai salariile in plus ale ministrilor noi ar urca nota de plata (drept este ca nu consistent) cu diferenta dintre salariile din organigrama actuala si salariul unui ministru plin. Cum va face dl. Ponta: va scadea alte salarii sau va cere noilor ministri sa aiba lefuri mai mici decat cele ale colegilor mai vechi?

Imaginati-va o firma la care sunteti executiv si care decide sa schimbe incadrarea a 10 maistri in dorectori. Vulgar vorvind, aici ne incadram ca situatie. Fiecare nou director ii va cere Executivului drepturile pe care le au si ceilalti directori. Minute in plus la telefoanele mobile, masini, salarii mai mari samd. Executivul spune ok, fara nici o problema, dar sa nu ma coste nici un leu in plus. E usor absurd. Cum gestionezi o atare dilema?

Asta este una din intrebari. Alta e legata de aparat. Fiecare ministru are cativa consilieri si macar o secretara. Din start, numarul posturilor ar urma sa “salte” cu 10 cel putin. Ministrul are totusi nevoie si de o masina de serviciu. Cine va fi vaduvit de masina daca nu se cumpara masini noi, iar noul instalat ca sef al ministerului va primi un firesc automobil de serviciu?

Putem presupune ca pentru a ramane in buget, vor fi taiate alte cheltuieli- hartie, tonnere samd. Asta nu va face decat sa slabeasca calitatea guvernarii. Am fost si eu in situatia de a sta la o coada la unul din organele de Stat iar functionara mi-a spus sa vin cu foi A4 pentru ca nu are pe ce sa imi printeze o adeverinta. M-am conformat, dar mi-a mai luat o ora sa caut si sa cumpar foi iar in final m-am jurat sa nu mai am de-a face cu oficiul cu pricina. In fine, sa revenim.

In prezent, in cel putin un minister e o debandada cat casa. Oamenii au auzit ca institutia va fi splitata in 3 sau chiar 4 institutii mai mici si nu stiu cine, unde va fi repartizat. “Se aude ca unele Directii vor trece cu totul la una din entitatile nou formate, ca altele vor fi eliminate cu totul…Colegii mai smecheri incep sa duca atentii pe la sefi ca nu cumva sa li se reduca postul, …e o nebunie”, imi spunea un functionar de rang mediu. De asta avem nevoie?

Drama politicii noastre alta este: numirile se fac politic, rationand in felul urmator: il numim pe X de la partid ministru. Oricum, el isi va pune sub el niste specialisti care sa stie cum trebuie procedat, ca el nu e de specialitate. Cei de sub ministru sunt insa numiti tot politic sau pe cumetrii si grade de rudenie in ideea ca la randul lor vor pune sub ei niste specialisti care sa le faca treaba cu profesionalism. Numai ca si acestia pun sub ei tot pile si cunostinte, iar cei cativa specialisti din sistem  prefera sa intre in mediul privat decat sa faca toata treaba unui minister pe un salariu  de doi bani. Si incet, sistemul se duce de rapa, dar cui sa-i mai pese intrucat intre timp vin alegerile, iar ministrii si-au facut deja plinul si pot sta deoparte razand in hohote de cum voteaza poporul.

Pana una-alta, sunt curios cum va functiona noua schema guvernamentala.

14 thoughts on “Cum va face dl Ponta?

 1. Pingback: Cum va proceda dl. Ponta?

 2. Pingback: Cum va proceda dl. Ponta?

 3. Pingback: Cum va proceda dl. Ponta? : Stiri si informatii din Arges

 4. Chiar nu e clar ca lumina zilei ca Ponta ne spune tot ce vrem noi sa auzim, indiferent de ce face cu adevarat? Vrea mai multe posturi de ministri? Nici o problema, le mareste numarul, iar ‘poporului’ ii spune ce vrea acesta sa auda, cum ca nu vor fi cheltuieli in plus. Ne mai miram ca minciuna a ajuns politica de stat? Eu unul nu.
  Ce poti sa te faci cu oameni care prefera sa fie mintiti frumos decit sa le spuna cineva adevarul in fata?

 5. Simplu pentru stat. Aceleasi salarii+secretare+soferi+masini si apoi in primavara PAC, rectificare de buget. Aceasta este metoda utilizata de toti care promit prostii. La privat NU SE POATE.
  In plus Ponta isi respecta promisiunea de a crea noi locuri de munca…desigur la STAT unde-i cald si bine!

 6. Avem posibilitatea atat de a reduce numarul de parlamentari cat si sa ii facem sa inteleaga ca trebuie sa tina cont de opiniile poporului. Toate acestea cu o singura conditie – sa ne unim dezinteresat sau, mai bine spus sa punem interesul tuturor inaintea interesului personal.

 7. Pingback: Old Click » Cum va proceda dl. Ponta?

 8. E acelasi cosmar de sorginte post-voievodala, cu reusitele traditiei ocupatiei otomane, incununate de votul universal care a permis urcarea tuturor tupeistilor, personalitati accentuate, din toate partidele si bolgiile spitalelor de psihiatrie.

  “Acesti bolnavi care ne guverneaza” vor continua sa prospere, ei si dinastiile lor, cu increngaturile necunoscute ale relatiilor oculte, pana cand democratia nu aterizeaza fortat, nici nu mai are importanta unde, spre nasterea unei alte formule de organizare sociala, mai eficienta in favoarea celor care continua sa fie nemultumiti de felul in care functioneaza.

  Pana atunci, comedia “democratiei votului universal” continua. Cortina!

 9. Pingback: Cum va proceda dl. Ponta? | Ziare net - Stiri din presa

 10. Pai cine-l mai crede p-asta, domnule Popa?
  N-ati vazut comunicatul guvernului referitor la concluziile Comisiei de la Venetia?
  Au spus ce-au vrut ei, nu ce scria in acel document.
  Asta spune ce trebuie sa transmita Felix la marea masa de lipiti cu ochii de Antene.
  Dar mascaradele de sedinte de guvern tinute live si in direct pe televiziuni, ca sa aprecieze tot boborul ce viteaz cu pieptul gol e Ponta, cum se lupta el cu prefectii etc…
  A disparut cumva diferenta dintre guvernare si propaganda?
  Iti vine sa vomiti, pur si simplu.

 11. Pingback: Cum va proceda dl. Ponta?

Leave a Reply