Un vis

Un vis

Motto: Soc pe piata valutara. Leul va atinge nivelul record al ultimilor 3 ani, ajungand sa valoreze  5 euro. Isarescu, disperat

 

Germania si populatia germanofila din Franta, adica ceea ce a mai ramas din zona euro, traiesc momente dramatice.  Moneda odata europeana, tinde sa se deprecieze  in fata leului romanesc pana la pragul de 5 euro pentru un leu.  Germania sugereaza ca ar putea adopta leul romanesc, dar Isarescu a impus conditii dure economiei nemtesti (conditii cunoscute sub denumirea de “Tratatul de la Bucuuresti”).  Pentru a trece la leu, Germania trebuie sa treaca pe un consum irational, bazat pe creditul cu buletinul si sa mareasca anual salariile cu 12% indiferent de fundamentele economice. Deficitul de cont curent nu trebuie sa coboare sub 14%, iar rata inflatiei nu trebuie sa fie sub triplul mediei inflatiei din Romania urmatorilor 20 de ani. Cancelarul german i-a facut o vizita Guvernatorului BNR pentru a depune oficial cererea de adoptare a leului, dar Isarescu a evitat sa dea un raspuns ferm.

Romanul i-a vorbit oaspetelui german despre motorul exporturilor noastre, adica vinul de Cramposie,  care a ajuns nu numai la Casa Alba, dar astronautii rusi au recuperate o sticla goala de “Casa Isarescu”chiar de pe Luna.

Guvernul roman a crescut salariile bugetarilor pentru a patra saptamana consecutive, astfel incat acestia castiga acum de 11 ori mai bine decat mediu privat, fiind in plus scutiti de taxe. Seful FED i-a trimis omologului sau roman o scrisoare in care il roaga sa nu mai atace dolarul intrucat acest lucru oblige FED sa renunte la o parte din rezervele sale in lei, adica 90% din rezervele valutare ale SUA.

Gyvernul roman a anuntat ca nu mai construieste autostrazi din cauza mizeriei pe care santierele le lasa in urma, fiind mai convenabil sa le importe gata facute din strainatate.  La peste 200 de ani de la deschiderea procesului Nastase, fostul premier a fost achitat post-mortem si obligat sa ii remita matusii Tamara mostenirea primita candva in mezozoic.

Baiatul Guvernatorului a mai depasit o data viteza legala tot in Pitesti, dar Politia i-a inmanat un certificate prin care Costin se oblige sa nu circule cu mai putin de peste 50 de km peste limita pentru muritorii obisnuiti.

Seful Guvernului a plecat ieri la Washington pentru a acorda un imprumut Fondului Monetar, slabit de crizele mondiale. Imprumutul  va fi unul de tip preventive, in sensul ca cei de la FMi au fost preveniti sa nu mai ceara altul.

De la sediul FMI, Premierul a mai facut un apel catre grecii care isi retrag banii din banci sa nu mai vina cu ei in bancile din Romania pentru c ail va sun ape Guvernator care ar putea declansa oricand efectul Balassa Samuelson, aflati pentru moment intr-o dilema sugerata de Tosovsky, atat Balassa cat si Samuleson fiind cunoscuti  pentru sentimentele lor anti-elene.

Economia Romaniei a crescut cu peste 18%, la o inflatie de 0,2% dupa acceptarea cererii a doua landuri germane de a se alipi Romaniei. Mai sunt asteptate aprobarile in cazul celorlalte 15 state din SUA si a Elvetiei, care doreste sa renunte si ea la francul elvetian in favoarea leului.

( Fatalmente, textul este un pamflet)

8 thoughts on “Un vis

 1. Vise taica…

  PS: Nastase e “post-mortem” si Isarescu inca traieste? Io cred ca beneristii astia se dau cu creme de la melemeuri dubioase sa reziste atat 🙂

 2. Da! Totul ţine de brand-ul de ţară. Facem unul nou, iar leul va fi un “safe haven” cum e şi JPY în ciuda fundamentelor catastrofale.

 3. Aş adăuga că paradoxal, mai degrabă zona euro e constituită din Club Med. 80% din greci (şi din celelalte ţări “slabe”) vor euro pentru că le e frică de o monedă slabă.

 4. Corect.
  Foarte plauzibil :)) pentru un vis.

  As mai adauga o chestie: SUA si China ne fac vizite dese intrucat concureaza intre ele pentru a atrage investitii romanesti la ei in tara – a devenit o chestie de prestigiu sa ai cele mai multe investitii romanesti 😉

 5. a reaparut ultima reduta a romanului, cand conducatorii isi omoara poporul : hazul de necaz.
  A fost departe de a fi un inger curat , dar cred ca fondatorul BNR, Eugeniu CARADA, cu adevarat, se rasuceste in mormant, daca ar vedea cum Banca Nationala A ROMANIEI, lupta impotriva ROMANILOR, slujind interesele bancilor comerciale STRAINE!

 6. eee…sa vezi ce frumos era si ce te mai amuzai cand leul mai scadea in valoare cu 10bani iar la televizor arata un nou record.. ba a fost un nou record si la 4bani.. sa vezi ce frumos a fost ca au inceput-o astia pe la tv de luni si au terminato sambata (ku toate ca se tranzactioneaza doar 5 zile pe saptamana). Sa vezi atunci ce SOC

Leave a Reply