Pomeni electorale 2012, pe persoana fizica, respectiv juridica. O zicatoare

Un deputat dintr-un partid si-a uitat o mapa in banca altui deputat din alt partid. In mapa era planul de campanie electorala pentru 2010. Deputatul-gasitor a deschis mapa si a citit documentul. Deputatul-pierzator si-a dat seama ca a uitat mapa si s-a intors sa si-o recupereze, Deputatul-gasitor a citit urmatoarele: “candidatii pentru functia de parlamentar vor promite electoratului plata restantelor acumulate  la intretinere in vederea obtinerii de voturi la alegerile din 2012″.

Ce galeti colorate, ce pixuri sau tricouri?  Intretinerea, frate! Partea proasta e ca atunci cand va trebui facuta dovada, ea cu greu va putea fi validata. Citez din acelasi deputat-gasitor. “Romanii s-au desteptat. Facpoze buletinului de vot pentru partidul care le solicita, dupa care si le schimba intre ele pe e-mail. Fiecare votant ajunge sa aiba cate 3-4 jpg-uri cu 3-4 voturi pentru fiecare partid ca sa isi poata incasa “prima”. Asa ca nici pe asta nu te mai poti baza.

Pe langa promisiunea privind plata intretinerii mai exista promisiunile “corporate”, facute unor firme. Partidul despre care vorbesc stie la ce ma refer. Ori, astea se duc fix in arierate.

Deputatul gasitor nu va gasi in veci asemenea solutii, in vreme de deputatul pierzator va cam pierde, ca de aia i-am si zis deputat pierzator.

Si uite-asa, o zicatoare poate insemna si o persoana care zice pur si simplu.

PS Tocmai am terminat de citit cartea asta. E exceptionala, o recomand tuturor

One thought on “Pomeni electorale 2012, pe persoana fizica, respectiv juridica. O zicatoare

Leave a Reply