Rezumatul zilei. Cat conteaza sa ai o pila la Stat si cum se pozitioneaza PNL in fata Ordonantei 50

Azi a fost o zi la fel de incarcata ca cea de ieri, daca nu si mai si. Ideea e ca daca nu scrii nimic, lasi impresia ca nu faci nimic, ceea ce e  completamente fals.

La ora 10, 45  dimineata, primesc un telefon. Uitasem pur si simplu de o intalnire informala cu CEO al unei banci. Ma simt ca ultimul nesimtit si alerg la respectiva intalnire.

De acolo, la Parlament, unde PNL a organizat o dezbatere publica pe marginea OUG 50, aia cu creditele. I-au chemat (si au raspuns invitatiei) pe toti, mai putin pe bancheri, ceea ce nu mi s-a parut echitabil. Daca voiau sa faca o dezbatere corecta, ii implicau pe toti, dar cum nu am fost eu organizatorul, nu ma bag.

Discutiile au fost desigur, aprinse dar la locul lor. Au fost si iesiri in decor pe care nu le notez aici pentru ca nu acesta e rostul postului. Una peste alta, PNL e de partea consumatorilor. De fapt, ce spun eu PNL? Mai toate partidele sunt acum de partea celor multi si amarati pentru ca da bine electoral. Mira-m-as ca in campaniile care vor urma, stindardul Ordonantei 50 sa nu fie arborat public de partide. Culmea este, si spun asta in nume personal, ca multi lideri de grup parlamentar au ei insisi credite iar pozitia lor e oarecum  viciata.

Avocatul Piperea a prezentat un punct de vedere ok. Retroactivitatea, prin prisma lui, nu e chiar atat  de corect interpretata juridic.

Pe la 16 primesc un telefon. Un telefon si niste documente de pe la Curtea de Conturi. Bune, dar trebuie sa ma grabesc cu ele.

16.10 Alt telefon. Un client dat afara dintr-o banca, e gata sa imi dea niste documente “bomba”. Ma uit peste ele, chiar sunt bomba. Doar ca nu am vreme sa le pun pe site inca.Privesc o banca din top 5.

16,30. Alti doi presedinti de banci fac “informale” in urmatoarele zile. Daca le spui ca esti ocupat, se cheama ca te dai mare. Daca mergi, se cheama ca iti risipesti vremea.

16,50. Suna o amica buna, careia i-ai lasat niste ajutoare pentru amarati. Poate sa le dea? Sigur ca poate, ca de aia sunt ajutoare…

17,10 Alt telefon. Ce s-a intamplat, ca nu am mai scris nimic pe site? “Nu am avut vreme”, zic. Bai, zice, prietenul meu, sper ca nu e ceva grav. “Nu te-au cumparat aia…” Nu e frate nimic grav, doar ca ma lasa hipotalamusul si pe mine.

17,20 “Nu vreau sa par adepta teoriei conspirationismului, dar chestia cu datoria Germaniei catre BNR cum a ramas? Mie deja imi miroase…”, zice Vocea. Ii promit sa ii dau cateva documente inca neaparute in presa

Ora 18. “Ai reusit sa scoti adeverinta de la ASE?”, ma intreaba N. Inca nu, dar am promisiuni. Dureaza deja prea mult o nenorocita de adeverinta ii zic, promitandu-i sa il sun maine.

18,20. Telefon de la un participant de la discutia din Parlament. “Speram ca esti de partea noastra”, zice. Bai, sunt de partea aluia pe care il simt corect si dezinteresat. In acest moment, Ordonanta 50  e un soi de curva careia toti ii promit orice, numai sa-i lase s-o atinga putin.

ora 19. “Sper ca nu m-ai uitat cu intalnirea de maine. Ora 11”, zice amicul. Mi-e si groaza sa il intreb cine e…Ii zic ca nu am cum sa il uti, dar ca am sa trimit pe cineva in cazul in care nu am cum sa ajung eu. Pare ok pentru el

Ora 19,30. decid sa imi schimb numarul de telefon

One thought on “Rezumatul zilei. Cat conteaza sa ai o pila la Stat si cum se pozitioneaza PNL in fata Ordonantei 50

  1. Pingback: 28.000 de dolari pentru acest blog. E mult, e putin…? » Dan Popa

Leave a Reply