Cat cheltuie bancile cu Zuperman? Un exemplu concret

Banca de care discutam este printre primele 10 din sistem. Anul trecut a cheltuit peste 3 milioane de euro numai pe contractele de paza. In medie, peste 10.000 de euro pentru fiecare unitate in care statea Zuperman de paza. Pe langa salariile cu personalul de paza (din care Zuperman lua in mana mult sub 1000 de euro, mai apareau cheltuielile cu interventiile pe la ATM-uri si alte cateva asemenea maruntisuri. Bancile dau bani, prin urmare. Firmele incaseaza banii. Cu toate astea, de multe ori cand intri intr-o banca, il vezi pe Zupermanul de la Paza cum aresteaza o integrama sau cum tine la respect cu sprayul lui, un rebus periculos.

Politistii au si ei uneori dreptate. Paza sediilor e facuta intr-un mod ne-profesionist iar ca o consecinta, jafurile au loc foarte usor.

Angajatii firmelor de paza spun ca sunt prost platiti si ca de bani putini, ofera servicii la calitate mica.

Bancherii se spala pe maini spunand ca au externalizat serviciile si ca nu mai e treaba lor.

Toti au dreptatea lor, dar jafurile continua si am sentimentul ca vor mai continua. Pana la urma, cine e prostul? Banca, pentru ca plateste 10.000 de euro pe luna pentru o paza ca si inexistenta? Paznicii care nu sunt in stare de multe ori cum sa reactioneze in fata unui atac armat?

7 thoughts on “Cat cheltuie bancile cu Zuperman? Un exemplu concret

  1. Dane, de cate ori vrei sa ma repet si sa-ti zic ca in Canada paznicii de la banci sunt mult mai “slabi” decat cei din Romania ? Sau sa-ti povestesc ce mi-a povestit un politist canadian despre alt politist canadian care era martor la un “jaf” si a preferat sa nu se bage si sa lase SWAT-ul sa-l urmareasca pe jefuitor DUPA ce a iesit din banca ? Ce dracu, daca nu ma crezi intreab-o pe sora ta …
    Problema in Romania e ca politia nu-si face treaba, nu ca paznicii de la banci sunt sau nu zupermeni

  2. jafurile e sigur vor mai continua, stai sa intre Romania in zona euro si cum suntem la margine de europa, adica la aruncatura de batz de Ucraina… atunci sa te tii si sa vezi adevarate jafuri ca in filme, acuma nu se renteaza sa fugi cu 3 saci de lei… adica undeva la vreo 100-200 de mii de euro (bacnote mari)… e mai rentabil sa te risti pentru 2-3 saci de euro… adica vreo 2-3 milioane (tot bacnote mari)… si atunci chiar daca ai un profesionist adevarat nu face fata la 4-5 racheti cu AKMu in mana

  3. Dane, nu inteleg de ce te agiti atat pe aceasta tema. In Franta de pilda, numarul jafurilor din aglomeratia pariziana depaseste 30 pe zi. In Romania nu s-a ajuns acolo (si foarte probabil nici n-o sa se ajunga). Primul lucru care trebuie evitat este inarmarea paznicilor. Din momentul in care paznicii vor fi inarmati cu arme de foc, ne putem astepta la victime. In rest, banii din casa sunt foarte putini, pagubele sunt insignifiante, banii sunt asigurati. Ce e cu toata zarva din jurul acestui subiect? A, daca vrei sa spui ca Politia ar fi bine sa inceapa sa-si faca treaba, poti s-o faci in continuare.

  4. habar nu aveti.
    zuperman e doar pentru eventualitatea in care un client venit sa-si plateasca rata o ia razna cand vede ca banca iar i-a marit dobanda.

  5. Se platesc sume uriase pentru asigurarea banilor. Bancile doi bani nu dau pe furturi, decat daca le aduce atingere imaginii lor. Si dupa cum s-a vazut pana acum, nu prea s-a intamplat (lucurile -sa r putea schimba dcaac se lasa cu morti)

Leave a Reply