Scrisoarea unui ex-angajat din banca.:”Am peste 20 de ani in banci. Daca m-as mai naste odata niciodata, nu voi mai face prostia asta. Iti inoculeaza cultul banului”

Sunt unul dintre cei care au fost disponibilizati, lucrand intr-o banca . In momentul plecarii mele imediat mi-a dublat rata la 1000 de unitati monetare. 50 platesc din credit si 950 dobinzi vreme de 30 de ani . Va dati seama in ce situatie sunt ? Am facut cereri pentru refinantare si nu au fost de acord . La ultima nici nu am primit raspuns .Am facut refinantare a unui credit cu putin timp de a fi disponibilz. de atunci ma chinui ingrozitor. Am achitat sporadic si la ora asta am restante foarte foarte mari zile multe intirziere, figurez ca cel mai rau paltnic  si risc sa ramin fara casa .

Am lucrat peste 20 de ani in banca .. daca as fi sa ma mai nasc odata niciodata nu voi mai face prostia asta sa lucrez in banca. Iti inoculeaza cultul banului , ca tu esti superior altora iar la un moment dat te elimina si te lichideaza fara mila .

Faceti econmomii , faceti altceva dar nu va mai imprumutati la banci ca nici nu stiti ce va asteapta . Am simtit nevoia sa scriu datorita articolului  dvs. Ma bucur pentru ionescu ca a cistigat .

De fapt de aroganta celor din banca stiu f bine . aceste tipe se cred ca sunt superioare tuturor dar daca le scuturi un pic constati cu stupoare ca habar nu au de nimic . sunt ca niste roboti . eu am fost printre cei care am respectat pe cel din fata mea indiferent de conditia sociala .sincer ma bucur.

13 thoughts on “Scrisoarea unui ex-angajat din banca.:”Am peste 20 de ani in banci. Daca m-as mai naste odata niciodata, nu voi mai face prostia asta. Iti inoculeaza cultul banului”

 1. Din pacate aceeasi concluzie radicala – nu te imprumuta si fa economii. Asa e cand te arzi dar domnul respectiv a analizat exact de ce s-a ars? Pot sa bag mana in foc ca s-a indatorat la limita si era de asteptat sa i se sparga bula. De unde concluzia radicala…

  Sa contractezi un credit ipotecar pentru un apartamant sau casa “de nasul tau” e perfect justificabil atata vreme cat ti-ai facut lectiile inainte. Eu unul nu as contracta un credit ipotecar decat daca pot sa platesc DUBLU rata initiala si sa fiu si relaxat pe deasupra.

  Din nefericire multi s-au “umflat” peste limita suportabila. Altfel ar fi fost situatia daca domnul respectiv ar fi gandit la rece si si-ar fi construit un “worst case scenario” inainte sa contracteze creditele – pun pariu ca sunt mai multe credite.

 2. Ce sa mai zicem de clientii care inghit saracii povesti care le spun ca dobanzile sunt fixe si ca preturile imobiliarelor vor creste la infinit. Cand nici oamenii care lucreaza in banca nu stiu pe ce lume se afla. Angajatii simpli de multe ori n-au habar ce se intampla in propria banca. Adica sefii le zic ca totul e OK si ca expunerea e mica si ca fondurile sunt “garantate” si ei inghit gogoasa.

  Apoi mai e si chestia ca nu prea le mai pasa. Unii sunt si ei satui pana peste cap de tot ceea ce se intampla in sistemul bancar. E o presiune imensa acum pe cei care lucreaza in banci, pentru a acorda credite, pentru a implini targetul, pentru a scoate clienti din piatra seaca. Deci unii saracii chiar s-ar bucura probabil daca li s-ar scurta intr-un fel chinul.

  Am amici care lucreaza in banci, asa ca stiu despre ce vorbesc. Pana la urma sunt si ei oameni, chiar daca sistemul din care fac parte e tembel.

 3. Ha, ha! Am un credit de nevoi personale (cu care mi-am luat o casa de vacanta). Rata este fix sub 10% din venituri (ca sa fiu mai exact 7%). Si sunt foarte relaxat. Este adevarat, nu am luat o vila si nici nu este pe “Valea Prahovii” unde ai ocazia sa mirosi in w/e toate gazele de esapament plecate din Bukale. Deci: creditul trebuie sa fie la 10% din venituri, sau pe acolo. Vrei sa risti la 50%? Poblema ta, Nea’! Da’ sa nu te superi ca iti va lua un altul locuinta la un pret de nimic daca…ceva ti se intampla! De ex. nu catigi niciun ban timp de un an, sau te imbolnavesti 3 luni si tu si sotia, sau criza (in 30 de ani macar 5-6 crize tot apuci) sau…Regula lu’ 10% este sfanta!

 4. Mai Liebe Hermann, 10% dintr-un salariu mic e fix zero, nu te mai impauna atata. Iar pe “valea Prahovii” sunt gaze de esapament numai daca dormi in santul de la marginea drumului. Si nu-s numai “de la Bukale”. Probabil esti si tu un uebermansch dintr-o anumita zona a tarii, aia unde se nasc numai geniii de-astea.

 5. Cred totusi ca dl in cauza e o exceptie si angajatii din banci nu sunt asa in marea lor majoritate. Imprumutul banci e ok atat cat ajunge la un grad maxim de indatorare de 30%. Economii trebuie facute ca sa ai o rezerva sa iti poti plati rata timp de minim 6 luni, in caz ca se intampla ceva. Mai multa cumpatare si totul va fi ok.

 6. sincer imi pare rau pentru situatia in care a ajuns persoana respectiva; insa consider ca sa stai 20 de ani intr-un sistem pentru a constata cat este de feroce, este fie o dovada de crasa naivitate, fie o dovada de ipocrizie; am lucrat si eu in diferite companii unele mai placute, altele mai putin, insa am ales mai bine sa renunt la a-mi permite niste lucruri de care nu aveam nevoie, si sa imi construiesc un statut imaginar care nu are legatura cu realitatea, decat sa ma las exploatat in continuare de o societate pe care nu o doream; din pacate insa, alegerile astea individuale ale celor multi au condus la starea actuala generalizata; sa ne gandim ce pozitie de forta ar mai fi avut bancile, daca romanii in marea lor majoritate nu s-ar fi repezit sa faca credite peste credite, de cele mai multe ori nejustificate, ceea ce conform regulilor economice, cand creste cererea, creste si pretul de echilibru, in consecinta dobanda; este si o parte buna a acestui lucru si anume faptul ca acum, nici bancile nu prea mai pot sa coboare stacheta, respectiv daca incepe sa se sparga balonul imobiliar si la noi, e posibil ca si ele sa aiba de suferit; singura solutie pentru ele cel putin, dar si pentru noi intr-o anumita masura, este sa o mai ducem pe picioare asa cum putem, pana ce se va relua cresterea economica in restul europei, si poate ne vor trage si pe noi dupa ei; altfel, o sa cam fie dureros de ambele parti

 7. Domnul respectiv s-a ars din cauza ca banca i-a marit dobanda preferentiala pe care o avea [si care de fapt era suportata de restul clientilor acelei banci] si a intrat si el in randul lumii, cu dobanda normala [normala e un fel de a zice!]. Cand s-a imprumutat nu s-a gandit ce se intampla in momentul in care dobanda aia preferentiala se duce pe apa sambetei? Ca doar lucra in banca, stie si el ce inseamna scenariu de risc!

 8. Toti angajatii din banci sunt imprumutati la maxim ca doar aveau conditii preferntiale. Mi s-a spus ca deja este o categorie aparte cea a defaulturilor angajatilor, iar rata este cel putin egala cu cea a oamenilor obisnuiti daca nu mai mare. Si aici vorbim si de mari director din banca ce au vile de sute de mii de euro.

 9. eu as zice simplu ca sunt doua aspecte:
  1. ca si respectivul roman si se pare ca noi nu prea stim sa cantarim atent posibilitatile
  2. este putin deranjant sa vina unul din banca si sa pozeze in victima si inocent (stiind foarte bine situatia)

 10. Pingback: Economie: Hai la hadbal pe patinoar! Punem la dispozitie costume de scafandru. Patru motive pentru care proiectul ANPC privind afisarea comisioanelor la bancomate e nerealist

 11. Pingback: Despre darea in plata, pentru ultima oara - Dan PopaDan Popa

 12. Pingback: Ce control intern au bancile din moment ce salariatii isi trag zeci de mii de euro din conturile clientilor?

 13. Pingback: Ce control intern au bancile din moment ce salariatii isi trag zeci de mii de euro din conturile clientilor? | Stiri de Elita pentru toti romanii

Leave a Reply