China- crestere economica de 11,9% in primele doua luni

Economia Chinei a crescut in primele doua luni din 2010 cu 11,9%, a anuntat biroul de Statistica al statului. In ultimul trimestru din 2009 economia Chinei urca cu 10,7%, nivel peste obiectivul fixat de chinei, in privinta cresterii economice, de 8%. Inflatia a fost de 2,2% pe primele doua luni, productia industriala a urcat cu 19,6% iar investitiile cu 25,6%. Asta asa, ca sa crape de ciuda unii.
Daca va intrebati ce dreaq au facut ei si nu putem sa facem noi, treaba sta asa:
Oficialii chinezi (sau chinezesti? ­čÖé ) au bagat anul trecut 390 de miliarde de euro (asta inseamna de 3 ori PIB-ul Romaniei) in reteaua rutiera si in alte lucrari de infrastructura publica.
La finele lui 2008, China a anun┼úat un plan de 586 miliarde dolari care viza ├«ncurajarea cre┼čterii economice ┼či a consumului intern ├«n zece domenii ale societ─â┼úii chineze variind de la investi┼úii ├«n infrastructur─â la protec┼úia mediului ┼či reconstruc┼úia ├«n caz de catastrofe.

Pachetul de ajutor era destinat productiei de ciment, fier ┼či o┼úel cu care apoi au demarat ample proiecte de infrastructura ┼či ├«ncurajarea cre┼čterii economice. ├Änainte de aceasta, China a instituit, de asemenea, reduceri ale ratelor dob├ónzii ┼či a luat m─âsuri pentru stimularea v├ónz─ârilor imobiliare. Basca reduceri mai mari asupra taxelor exportatorilor.

La noi, planul de relansare consta in :
1. Jos Basescu!
2. Emisiuni tv cu Voicu si alti infractori ordinari
3. Cui sa dau spaga in Guvern, pe instabilitatea asta?
4.Concurs de smecherii pentru inselat Fiscul
5. Dom`ne, daca Statul nu poate relansa o tara intreaga, sa ne relanseze individual si sa inceapa cu mine
6. Muuuuulta vorbarie la Guvern

5 thoughts on “China- crestere economica de 11,9% in primele doua luni

 1. mentalitatea este de vina
  atat a contribuabililor cat si a celor care ne conduc

  toata lumea e pe capatuiala, nu conteaza ce este in jur, nu conteaza binele public

  Intreb si eu cum putem sa avem crestere economica si investitii atata timp cat dobanzile la banci la credite depasesc 20% ?

 2. Cred ca a intervenii in economia unui stat semi-socialist sau ce o fi China acum este infint mai usor decat sa intervii in economia unui stat ca al Romaniei, legat prin niste acorduri destul de stricte de UE [sa ne amintim ca nici majorarea capitalului la CEC nu s-a putut face, ca avem un plafon maxim al garantiilor de stat si cate si mai cate]. Adica la noi cum sa ajuti productia de ciment? Adica sa dai bani la Holcim, :Lafarge si cine o mai fi? Sau sa il ajuti pe Mitall?
  Cat de usor le este conducatorilor chinezi sa reduca personalul bugetar si cata bataie de cap la noi! Sau sa numesti un alt director in deconcentrate?
  Ca o comparateie despre isirea din criza dintre un stat democratic si unul ne-democratic sa ne amintim de Hitler in 1933 cum a pornit el industria, incepand cu autostrazile alea care mai sunt si azi. In aceasta situatie nu stim exact ce ne dorim! Un 0% sau un 11.9%

 3. @Andrei

  “Sau sa numesti un alt director in deconcentrate?”

  Dar de ce ai vrea sa faci asta in prima instanta?
  AAAAA e greu sa-i dai pe TOTI afara printr-o lege neconstitutionala ca sa-ti pui tu pilele tale?
  Daca ai nemultumiri legate de unii dintre ei, demonstrezi si-i dai afara fara probleme.

  Imi place cum folosesti reductio ad Hitlerum pentru a demonstra ca actualul guvern de fapt este democratic si competend si DOAR dictatorii nenorociti baga banii in (auto)strazi (n-a zis idolul tau ca Rromania nu are nevoie de autostrazi?)

 4. Domnule Popa, si Uniunea Sovietica a avut crestere economica anuala mai mare decat SUA decenii la rand, si unde i-a dus? Nu este totul despre crestere, este vorba despre cat de sustenabila este aceasta crestere. Pana la criza, cresterea Chinei era bazata pe exporturi. Cat timp altii cumparau, ei cresteau, dar in tara 70% din oameni tot in agricultura de subzistenta muncesc. In ultimii 2 ani, acea crestere uriasa este de fapt un urias bubble, cel mai mare din istorie. Imobiliarele cresc 25% pe an, s-au dat credite intr-un an cat 75% din PIB, ce vrei mai mult sa intelegi ca totul e construit pe o fundatie de carton care e gata sa se prabuseasca.

Leave a Reply